Bus en vliegreizen

Ze zeggen wel eens dat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden. Dat klopt, je kunt met het vliegtuig, met de auto of met de bus.

Een georganiseerde busreis heeft veel voordelen. Alles is in één keer geregeld. Je hoeft je niet druk te maken over de overnachtingen of over het vervoer naar de bezienswaardigheden. Het vervoer en de excursies zitten al in het reisprogramma. Onder begeleiding van een gids ga je op excursie en krijg je veel uitleg over de bezienswaardigheden en de historie ervan.

Wie Rome al vaker bezocht heeft zal misschien zijn eigen plan trekken, maar voor wie Rome voor het eerst bezoekt kan een volledig verzorgde busreis een uitkomst zijn.

Met een busreis breng je vaak niet alleen een bezoek aan Rome zelf, maar ook aan de aangrezende steden zoals Venetië, Florence en Pompeii.

Een aantal interessante bus en vliegreizen zijn:

10 dagen Rome Florence VenetiëTijdens deze reis kunt u volop genieten van Florence. Vele bezienswaardigheden zoals Ponte Vecchio, een brug over de rivier de Arno, komen aan bod. Een dagje Orvieto kan aan deze reis zeker niet ontbreken om daarna naar Rome te gaan. De bus komt in de omgeving van het Gardameer en als afsluiter gaat u naar Venetië. Tijdens u verblijf maakt u een boottocht naar het San Marcoplein.

Meerdere reisdata tussen maart en november mogelijk
Op basis van halfpension
Vanaf € 549,-

Deze busreis wordt aangeboden door Peter Langhout

 

8 daagse busreis Toscane- Rome – Gardameer

Deze busreis brengt je naar het populaire Gardameer. Je proeft de Toscaanse sfeer en uiteraard kom je ook in de stad van de eeuwigheid Rome. Een bezoek aan de stad van de Renaissance, Florence, kan niet ontbreken. Renaissance is ook bekend door Michelangelo. Zijn praalgraf is te vinden in Florence en zo ook zijn meesterwerk. Het beeld van David.

Omdat je een rondreis maakt, verblijf je niet op 1 plek, maar op meerdere accomodaties die stuk voor stuk met zorg geselecteerd zijn.

prijs vanaf € 299,- per persoon

Deze busreis wordt aangeboden door Peterlanghout reizen

 

12 daagse busreis Rome – Pompeii – SorrentoMet deze busreis ontdek je niet alleen Rome, maar ook Pompeii en Sorrento. Pompeii staat bekend als een ruïnestad. Er kwam abrupt een einde aan het bruisende leven van deze stad door een vulkaanuitbarsting.

Sorrento is een havenstad. Proef de gezellige ontspannen sfeer onder het genot van een kopje cappuccino of een glaasje wijn. Naast de genoemde steden wordt er ook een bezoek gebracht aan Napels, de Amalfikust en Assisi

prijs vanaf 629,- per persoon

Deze busreis wordt aangeboden door Peterlanghout reizen

Relevante artikelen

Ostia Antica
Deze ruïne stad is ooit de belangrijkste havenstad van het oude Rome geweest. De stad werd niet alleen als handelshaven, maar ook als marinehaven gebruikt. Daarnaast diende Ostia als buffer voor Rome. lees verder…
Ninfa
Ninfa is een ruïne plaatsje dat 64 kilometer ten zuid-oosten van Rome ligt. Het dorpje ligt aan de voet van de Lipini bergen. Dit plaatstje staat bekend om zijn botanische tuinen. lees verder…
Monumenten Rome
Rome kent veel monumenten die bewaard zijn uit de oudheid. Sommige zijn niet meer dan een ruïne, zoals forum Romanum en het Colosseum. Toch zijn er ook monumenten die wel goed bewaard gebleven zijn zoals het Pantheon. lees verder…