Campings Rome

Voor wie in Rome wilt verblijven zijn de opties ruim. Je kunt een hotel of een appartement huren, maar je kunt ook op één van de vele campings in de omgeving van Rome verblijven. Een camping is een stuk goedkoper dan een hotelkamer en het is een ideaal uitgangspunt om niet alleen Rome zelf, maar ook dorpen en steden, zoals Ostia en Tivoli, in de omgeving te verkennen.

Er zijn verschillende goede, gezeligge en betaalbare camping. Uit de ruime keuze hebben wij een top 5 geselecteerd.

Seven Hills Camping Village

Rome is op zeven heuvels gebouwd en daar is de naam van deze camping dan ook op gebasseerd. Een mooiere verwijzing naar de stad van de eeuwigheid kan haast niet.

Of je nou met een georganiseerde reis of met familie komt, je bent het hele jaar door welkom bij de Seven Hills Camping Village. Deze camping heeft kleine appartmenten en bungalows. De appartementen zijn voorzien van een huiskamer en douche. De bungalows zijn iets groter.Zij zijn voorzien van twee kamers met een twee persoonsbed. De tuin biedt een adembenemende uitzicht over het Veio park. Behalve appartementen en bungalows zijn er ook stacaravans.

Dus voor wie op zoek is naar een goede combinatie van natuur en plezier net buiten Rome, kan goed terecht bij de Seven Hills Camping Village.

De camping heeft zijn eigen shuttle service die elke 30 minuten rijdt. Deze rijdt naar en van La Giustiniana. Als je in Rome bent pak je de metolijn A naar VALLE AURELIA. Vanuit daar kun je de trein naar La Giustiniana pakken.

Adres
Via Vittorio Trucchi 10
Rome

Happy Village en Camping Roma

Deze camping is ideaal voor iedereen die op zoek naar een fijne plek om te relaxen. Happy Village en Camping rome biedt een snuf kunst, cultuur en natuur. Geniet van de frisse schone lucht en kijk uit op de eeuwige stad.

De camping biedt wc en douchruimtes en een service voor caravans en campers. Zeker voor gezinnen is deze camping ideaal. Er zijn kleine wc’s voor kinderen en verschoningstafels voor baby’s. Ook voor natuurliefhebbers is Happy Village en Camping Roma een geschikte kampeerplek. Je bevind je midden in het natuurpark Veio.

Op de camping zelf is een zwembad met zonneweide en een restaurant.
Met een shuttle service kun je vanuit de camping naar treinstation Prima Porta. Vanuit daar kun je naar Piazzale Flaminio om zo in het centrum van Rome te komen.

Adres
Via del Prato della Corte 1915
Rome

Camping Village Roma

Wil je op vakantie met je huisdier? Kies dan voor Camping Village Roma. Honden zijn hier even welkom als hun baasjes.

Deze camping ligt ongeveer op drie kilometer afstand van het Vaticaan. Deze camping staat er ook wel om bekend dat hij de meest centraal gelegen camping van Rome is.

Camping Village Roma is de ideale camping voor de actieveling. Er is een zwembad, tafeltennis en beach volleyball.

Vanuit de camping is er een shuttle service. Hiermee kun je (eventueel met overstappen) naar het centrum van Rome reizen.

Adres
Via Aurelia 831
Rome

Lake Bracciano

Meer Bracciano is één van de grootste meren van Italië. Van de Lazio regio is dit het tweede grootste meer. Hij is te vinden bij het dorp Bracciano ten noorden van Rome. Deze plek is perfect voor een camping, een ware groene paradijs. Dit gebied leent zich uitstekend voor wandel en fiets tochten of paardrijden. Op ongeveer vijftien kilometer afstand ligt de zee.

Bij dit meer zijn verschillende campings. Camping Parco del Lago, Camping Azzurro en Camping Roma Flash. Alledrie zijn het gezellige campings die genoeg te bieden hebben voor natuurliefhebbers.

Het is mogelijk om vanuit Bracciano met de trein naar Rome te gaan. Echter zijn deze campings idealer voor wie met de auto is en behalve de omgeving een dagje Rome wilt doen. Je kunt met de auto richting Rome rijden en parkeren bij één van de buitenwijken, bij een metro of bushalte. Vanuit daar kun je dan weer naar het centrum van Rome.

Internazionale Camping Castelfusano

Deze camping is ideaal voor wie niet alleen een stedentrip, maar ook een strandvakantie wil. De camping ligt naast de zee van Rome. Internazionale Camping Castelfusano ligt op drie kilometer afstand van Ostia. Behalve strand is er ook de ruïnestad Ostia Antica naast Ostia.

Op de Camping is een bar, restaurant en kleine supermarkt. Er zijn was en droogmachines (te gebruiken met een muntje) en douche gelegenheden. De Camping heeft een nieuw zwembad. Honden zijn toegelaten op de camping, maar niet in de bungalows.

Vanuit de camping is er een shuttle service naar metro station Colombo.

Adres
Via Litoranea 132
Lido di Ostia