• Activiteiten Rome September 2017

    Ga je in september naar Rome? Naast dat je kunt genieten van een mooie nazomer en de stad weer tot leven komt, is er van alles te doen. Bekijk hieronder onze tips.

    Isola del Cinema begint al in juli en gaat door tot eind september. Je kunt in de buitenlucht op een groot scherm films kijken. Isola del Cinema vind je op het eiland Tiberina.

    Goed nieuws voor de voetballiefhebbers. Begin september is het begin van het voetbalseizoen in Rome. De stad kent twee voetbalteams As Roma en SS Lazio. Deze teams spelen beide in het stadion Stadio Olimpico. De meeste voetbalwedstrijden worden gespeeld op zondag.

    European Heritage day 23 en 24 september met als thema cultuur en natuur. Dit evenement vind plaats in heel Italie. In Ostia Antica is een speciale opening van ingerichte huizen. De fresco’s die je in de huizen tegenkomt, zeggen veel over de Romeinse keizerkunst uit de tijd. Het archeologische park Ostia Antica is te bereiken als op metrolijn B bij de halte Piramide overstapt op de trein richting C Colombo. Halte Ostia Antica.

    De RomaEurope festival wordt eind september tot oktober gehouden. Tijdens dit festival laten kunstenaars door heel Rome hun werk aan het publiek zien.

Comments are closed.