• Evenementen April 2016

  Met het aanbreken van de lente is er in Rome genoeg te doen. Je zou kunnen zeggen dat de stad tot leven komt. Pasen valt vaak in April, dit jaar is het net als Carnaval vroeg geweest en werd Pasen eind Maart gevierd. Volgend jaar zal Pasen wel in april plaatsvinden. Maar het wil niet zeggen dat er komende maand niks te doen zal zijn in Rome. De Spaanse trappen worden versierd met bloemen, er wordt een grote marathon door het centrum van Rome gelopen en de stad viert zijn verjaardag.

  Festa della Primavera

  dit feest wordt meestal in het begin van april gevierd. Met Festa della Primavera wordt het begin van de lente gevierd. Ter ere hiervan worden de Spaanse trappen versierd met bloemen.

  Maratona di Roma

  Op 10 april wordt er een marathon gelopen door het centrum van Rome. De marathon start aan de Via dei Fori Imperiali en komt o.a. lang piazza Venezia, Circus Maximus en Via delle terme di Caracalla

  Natala di Roma

  21 april vier Rome zijn verjaardag. Op deze dag viert Rome de dag dat hij gesticht is. Volgens legende werd dit gedaan door de tweelingbroertjes Remus en Romulus. Rome is vernoemd naar Romulus. Een verjaardag laat je niet zomaar voorbij gaan en dat doet Rome zeker niet. Door heel de stad zijn verschillende festiviteiten. Er zijn straat optredens, parades, veel bezienswaardigheden en musea kunnen gratis bezocht worden. De dag wordt afgesloten met een gigantische vuurwerkshow.

Comments are closed.