• Evenementen Augustus 2015

  Festa della Madonna della Neve

  5 augustus viert Rome Festa della Madonna della Neve. Volgens legende kreeg Paus Liberius in het jaar 325 op 4 augustus een opmerkelijke droom. In deze droom verscheen voor hem de heilige maagd Maria. Zij vertelde hem dat het tijd was om een nieuwe kerk te bouwen. Deze kerk moest komen op de plek waar het sneeuwde. De volgende dag was er inderdaad sneeuw. Op de plek waar de sneeuw was gevallen, werd de basiliek di Santa Maria Maggiore gebouwd.

  Elk jaar wordt dit bijzondere moment gevierd op 5 augustus. Bij de basiliek van Santa Maria Maggiore sneeuwt het witte bloemen blaadjes op deze dag. De blaadjes dwarrelen vanaf het dak van de basiliek, naar beneden waar het publiek staat.

  Festival di Caracalla

  Tijdens de zomermaanden zijn de thermen van Caracalla het decor van opera’s en ballet. Geniet van de muziek onder de sterrenhemel. Jaarlijks komen er duizenden toeristen en Romeinen naar dit spektakel. Het programma wordt samengesteld en georganiseerd door Teatro dell’Opera

  De volgende voorstelling spelen in de maand augustus bij de thermen van Caracalla:
  6 juli-6 augustus Madam Butterfly.
  25 juli-7 augustus La boheme
  15 juli-8 augustus Turandot

  Ferragosto

  15 augustus viert Rome Ferragosto, een nationale feestdag. Deze feestdag is al eeuwenoud en werd ingebracht door keizer Augustus in het jaar 18 voor Christus. In die tijd kende Rome verschillende feestdagen in Augustus. De keizer wilde al deze feestdag verenigen in één dag.

  Nog steeds wordt Ferragosto groots gevierd met verschillende feesten. Omdat het een nationale feestdag is, is iedereen vrij. Tijdens deze dag is er van alles te doen op de pleinen en is er volop muziek.

Comments are closed.