• Evenementen Februari 2016

  Carnaval

  Niet alleen in het zuiden van Nederland, maar ook in Rome wordt er van 5 februari tot 9 februari carnaval gevierd. In Italie wordt Carnaval ook wel Mardi Gras genoemd. Ook al wordt dit feest vooral in Venetië groots gevierd, ook Rome kent zijn parades en festiviteiten tijdens deze dagen.

  Valentijnsdag

  14 februari is het Valentijnsdag. De dag van de liefde en waarom zou je deze niet in Rome doorbrengen. Romantisch dineren bij kaarslichten, het bezoeken van een wijnbar. Maar je kunt natuurlijk ook Romantiek vinden tijdens een bezoek aan een musea, zoals Villa Borghese of de Vaticaanse Musea. En als je dan toch in Rome bent, vergeet dan niet om een bezoek te brengen aan de Trevi fontein. Daarnaast kent Rome verschillende plaatsen, zoals bovenop het monument van Victor Emanuelle II en de koepel van sint Pietersbasiliek waar je een schitterend uitzicht over de stad hebt. Er wordt gezegd dat wie hier over zijn schouder een munt in de fontein gooit, terug zal keren naar Rome.

  Rugby wedstrijd

  Op 14 februari wordt in Rome het nationale kampioenschap Rugby gehouden tussen Italië en Engeland. Op 27 februari zal er voor de nationale kampioenschap Rugby een wedstrijd gespeeld worden tussen Italië en Schotland. De wedstrijden worden gehouden bij het Olympisch stadium, Viale dello Stadio Olimpico in Rome.

Comments are closed.