• Evenementen Rome juli 2015

  Rome is een bruisende stad met elke maand verschillende evenementen. Ben je in juli op vakantie en zoek je nog inspiratie? Kijk dan eens naar één van deze evenementen die tijdens de maand juli wordt georganiseerd in Rome. Ideaal om af te wisselen met een bezoek aan de bezienswaardigheden of om de dag mee af te sluiten. Maak kennis met een andere kant van de eeuwige stad.

  Expo Tevere

  Van 12 juni tot 31 augustus krijgt de oever van de Tiber een kunstzinnig tintje. Tijdens deze maanden wordt bij Ponte Sisto Expo Tevere gehouden. Dit is een evenement dat een breed publiek aanspreekt. Alles is in de open lucht en de expo wordt afgewisseld met Kunst, theater, muziek en literatuur. Bekijk de tentoonstellingen, luister naar de gedichten die opgedragen worden tijdens de literaire wedstrijd of neem zelf deel aan een workshop. Een bezoek aan expo Tevere is gratis.

  Festa dei Noantri

  Van 15 tot 30 juli staat Trasverre in het teken van Festa dei Noantri. Dit religieuze feest wordt gevierd ter ere van Onze lieve vrouw van de berg Kamel. Het is een jaarlijks terugkerend feest wat al honderden jaren oud is. De eerste keer dat het gevierd werd, was waarschijnlijk in 1535.

  Tijdens dit festival wordt het beeld van Maria gedragen tijdens een parade van de kerk Sant’Agata naar de kerk San Crisogno. Daar zal het beeld acht dagen te zien zijn. Tijdens deze dagen is er straattheater, wordt er gedanst en is er muziek.

  Isola del Cinema

  24 juni tot 25 augustus kun je genieten van Isola del Cinema. Het festival van de films. Isola del Cinema wordt gehouden op Tiber eiland. Isola del Cinema is een jaarlijks terugkerend evenement. Het eiland is vrij toegankelijk. Tijdens deze maanden kun je naar zowel bekende als minder bekende films kijken. Behalve films kunnen bezoekers ook genieten van modeshows, muziek, dans en wijn.

Comments are closed.