• Wat te doen in Rome oktober 2018

  Ben je in oktober in Rome en heb je geen idee wat te doen? Dan hebben wij een aantal ideeën voor je!

  Oktober is de maand van Halloween. Een feest wat eerst vooral in Amerika werd gevierd. Steeds meer landen vierden dit griezel feest en Rome kan daar niet bij ontbreken. Deze maand kom je verschillende festiviteiten tegen in Rome, speciaal voor Halloween. Maar dit is niet het enige dat er in Rome te doen is in oktober.

  Filmfestival

  Een andere activiteit wat jaarlijks in Rome georganiseerd wordt is het Filmfestival. Dit jaar zal dit festival van 18 tot 28 oktober plaatsvinden. Het filmfestival in Rome wordt dit jaar voor de 13e keer georganiseerd. De opzet van dit festival is om de film zowel nationaal als internationaal onder de aandacht te brengen.

  Het festival wordt gehouden in het Auditorium Parco della Musica, Viale Pietro de Coubertin 30 Rome.

  Halloween

  Er zijn verschillende discotheken en Restaurants waar je Halloween kunt vieren. Maar je kunt ook een schminkworkshop volgen, zodat je er met het Halloween feest extra eng uitziet

  Studio 13
  Op 13 en 20 oktober geeft studio 13 speciale Halloween schminkworkshops. De lessen zijn van 15.00 tot 19.00 en worden gegeven door visagist Paolo. Op 13 oktober leer je hoe je Freddy Krueger en een slachtoffer van een seriemoordenaar schminkt. Op 20 oktober leer je de Joker en de non schminken. Je kunt je opgeven via info@studio13makeup.com. Meer informatie: http://www.studio13makeup.com/events-view/lezioni-del-sabato-speciale-halloween-2018/

  Winkels
  Wil je meedoen met de Halloween festiviteiten, maar heb je geen kostuum? Geen probleem, in de volgende twee winkels vind je een groot assortiment aan enge kostuums.

  • Roma in Maschera
   Via Eugenio Barsanti, 5
   Rome
  • Pelatelli
   Via Aristide Leonori, 26-28 & Via Mario Musco, 47-49-51
   Rome

   
  Pretparken
  Er zijn steeds meer pretparken die in de maand oktober geopend zijn met extra Halloween evenementen. Heel het park is in griezelsfeer. Zeker een aanrader voor wie met kinderen in Rome is.

  • Cinecitta World
   Van 6 oktober tot 4 november viert Cinecitta World Halloween. Speciaal voor deze maand zijn er vijf nieuwe thema attracties. Ook de aankleding en muziek zijn deze maand geheel in Halloween sfeer. In het Horror huis zullen extra special effects zijn, om dit huis nog enger te maken.
  •  

  • Zoomarine
   Van 29 september tot 4 november viert Zoomarine Halloween. Speciaal voor de kleinste is er een griezeldoolhof en draken jacht . Naast de paden voor de kinderen, zijn er ook paden speciaal voor volwassenen, zoals Terror Limit.

  Op 31 oktober zijn er verschillende discotheken in Rome met een speciaal Halloween feest.

  Gratis naar Vaticaanse Musea

  Elke laatste zondag van de maand heb je gratis entree voor de Vaticaanse Musea. In oktober is dit op 28 oktober van 9.00 tot 12.30.

Comments are closed.