• Bezoek Paus voor hoogfeest van de onbevlekte ontvangenis van Maria

  Paus Franciscus zal een bezoek brengen aan Piazza Mignanelli, op steenworp afstand van de Spaanse trappen, op 8 december rond 4 uur in de middag ter ere van het Hoogfeest van de Onbevlekte Ontvangenis van Maria.

  Het maken van een pilgrimstocht naar het plein is een belangrijk onderdeel als eerbetoon aan de maagd Maria. Als onderdeel van de ceremonie zal de Paus knielen voor gebed en daarna een bloemenkrans achterlaten. Daarna zal de krans meegenomen worden door brandweermannen. Zij zullen hem plaatsen in de rechter hand van het beeld van Maria op Piazza Mignanelli tijdens de ceremonie. Hierbij zal ook de burgemeester van Rome aanwezig zijn.

  Door het bezoek van de paus zal straat de gesloten zijn. Ook zullen er een bus omleidingen in het historische centrum zijn, met name in de omringende gebieden van de Spaanse trappen.

  Deze religieuze traditie is er al sinds 1958. Het Hoogfeest van de Onbevlekte Ontvangenis van Maria is niet alleen een belangrijke katholiek heilige dag, maar ook een nationale vakantiedag in Italië. Alle kantoren, banken, overheid, scholen en meer zullen tijdens deze dag dan ook gesloten zijn.

  De meeste winkelcentra in het historische centrum en ook op andere plekken in het land zullen wel geopend zijn. Omdat veel mensen vrij zijn, wordt er bij de winkelcentra drukte verwacht. Niet alleen zullen veel mensen mee willen genieten van dit feest, maar veel zullen alvast hun eerste kerst inkopen willen doen. Dit feest wordt ook wel gezien als het begin van het kerst inkopen seizoen in Rome.

  Hoogfeest van de Onbevlekte Ontvangenis van Maria is viering voor het geloof dat de Christenen hebben in de onbevlekte ontvangenis van de heilige maagd Maria. Het wordt elk jaar gevierd op 8 december, precies 9 maanden voor het feest van de geboorte van Maria op 8 september.

Comments are closed.