• Bovenste verdiepingen Colosseum geopend voor publiek

  Voor het eerst in veertig jaar is de boven verdieping van het Colosseum voor publiek opengesteld. Dit gebeurde na een grootschalig renovatie project. Niet alleen toeristen, maar ook inwoners van Rome zelf zijn hier nog nooit geweest. De verdiepingen zijn alleen toegankelijk met een gids.

  Toen het Colosseum in de klassieke oudheid nog in gebruik was, was de bovenste verdieping van het Romeinse Colosseum (voornamelijk de vierde en vijfde ring) bedoeld voor het arme volk. Aangezien je het verst van de arena af zit en het minst kan zien van alle gevechten en optredens die werden gehouden, waren deze plaatsen het goedkoopst.

  Door de restauratie werkzaamheden is de bovenste verdieping in ere hersteld. Vandaag de dag wordt dit deel van het Colosseum niet meer gezien als het goedkoopst en de plek voor de armste van de samenleving, in plaats daarvan is het een speciale plek waar toeristen niet alleen kunnen genieten van een geweldig uitzicht over het Colosseum, maar ook van een uitzicht over de hele stad.

  De rondleidingen met gids zijn gestart op 4 oktober 2017. Naast de bovenste verdiepingen, kun je ook de galerie bezoeken die tegen de verdieping aanzit. Net zoals de bovenste ring, was ook deze galerie nooit eerder geopend voor publiek. Naast de goed bewaarde gang, kun je ook de overblijfselen van zes oude Romeinse wc’s zien.

  De hele maand oktober zal een bezoek aan de vierde en vijfde ring inbegrepen zijn bij de ondergrondse rondleiding met gids. Als je alleen de bovenste verdiepingen wil boeken kan je vanaf 1 november een rondleiding met gids voor dit deel boeken. Voor de veiligheid mogen de groepen van de rondleiding niet groter zijn dan 25, inclusief gids.

  Het Colosseum wordt nog steeds gerenoveerd. Dit miljoenen project wordt gesponsord door de schoenengigant Tods. Tijdens de eerste fase van dit project zijn is het metaal van de poorten in de bogen op de beneden verdieping vervangen. De zuidelijke en noordelijke kant zijn versterkt. Deel van het project was het schoonspuiten van het hele Colosseum om de vervuiling die zich eeuwen op het gebouw heeft gestapeld er af te halen.

  Bij de toekomstige plannen voor het restauratie project hoort zowel de restauratie van de ondergrondse kamers waar de gevangenen en wilde dieren verbleven, voor ze de arena ingingen om tegen elkaar te vechten, als de constructie van het nieuwe bezoekerscentrum.

Comments are closed.