• Een wit Rome

    Warmte, daar zijn ze wel aan gewend in Rome. De zomers zijn er vaak heet. De winters zijn zacht. Het gebeurd dan ook niet vaak dat het echt koud is in de stad. Maar dit keer moeten ook de Romeinen er aan geloven. Van maandag tot zondag heeft het gesneeuwd. De straten en daken zijn wit. Er is een laag van 5-10 centimeter ontstaan.

    Vanwege de sneeuw, zijn de kinderen in Rome sneeuwvrij van school. Het is de vraag of ze dat erg vinden, want hoe vaak komt het voor dat zij op straat een sneeuwballengevecht kunnen houden? Het Colosseum, Forum Romanum en Palatijn zijn ook gesloten. Het openbaar vervoer en vliegvelden Fiumicino en Ciampino hebben veel hinder van de sneeuw.

    Het bestuur van Rome heeft de inwoners verzocht om binnen te blijven. In de tussentijd zijn militairen druk bezig om de straten weer sneeuwvrij te maken. Voor toeristen die op dit moment in Rome zijn, levert het een paar unieke foto’s op.

    De sneeuwval was een verassing, aangezien de stad vorige week nog zonnig was. De laatste keer dat Rome zo’n pak sneeuw meemaakten was in 2012.

Comments are closed.