• Geen water meer uit drinkfonteinen Rome

    Wie in Rome komt, zal zeker tijdens de warme zomermaanden dankbaar gebruik maken van de verschillende drinkfonteinen. Rome kent zo’n 2000 drinkfonteinen. Sommige zijn zelfs monumentaal. Even een verfrissende slok of een lege fles bijvullen om er weer even tegen aan te kunnen, is iets wat binnenkort bij het verleden hoort. Om water te besparen is er besloten deze drinkfonteinen uit te zetten.

    In heel Italië is er op dit moment minder water gevallen dan gebruikelijk. Water wordt daardoor schaarser en dit is voor watermaatschappij Acea, verantwoordelijk voor het water dat stroomde uit de drinkfonteinen, reden om de stroom van het water tijdelijk stop te zetten bij deze fonteinen. Een ander voordeel voor Acea, is dat ze nu in de gelegenheid zijn om de waterleidingen die naar de drinkfonteinen lopen te renoveren.

    Wie binnenkort naar Rome gaat, doet er goed aan om zelf voldoende water mee te nemen. Zeker bij monumenten, zoals Forum Romanum waar behalve drinkfonteinen geen andere drinkgelegenheid is, is dit aan te raden.

Comments are closed.