• Grote kerstboom en kerststal sint Pietersplein

    Het is een traditie voor het Vaticaan om een gigantische kerstboom en een levensgrote kerststal central op het sint Pieters plein weg te zetten. Dit jaar zal het Vaticaan het tafereel officieel onthullen en de lichtjes aanstaken om 4 uur in de middag op 7 december.

    De gigantische kerstboom is 28 meter hoog en aangekleed met sterren, kerstballen en lampjes. De versieringen zijn gemaakt door kinderen uit centraal Italië die getroffen zijn door de aardbeving en kinderen met kanker uit verschillende ziekenhuizen in het land.

    De boom is afkomstig uit Poolse Rominter Heide en is na een tocht van 2200 kilometer en 12 dagen aangekomen op het sint Pietersplein. Dit is de tweede keer dat Polen een kerstboom schenkt aan Rome. Twintig jaar geleden vroog Paus Johannes Paulus II ook om een Poosle boom voor op het sint Pieters Plein.

    De kerststal werd gedoneerd door de abdij van Montevergine uit de Italiaanse regio Campania in het zuiden van het land. De figuren zijn twee meter hoog. Ze dragen 18e eeuwse Neapolitaanse kostuums en zijn gemaakt door lokale ambachtslieden.

    Je kunt de kerstboom en kerststal bewonderen op het sint Pietersplein tot 7 januari 2018.

Comments are closed.