• Metro en museum in één

    Afgelopen vrijdag werd de nieuwe metro halte San Giovanni (deze halte is vlakbij de basiliek sint Jan van Lateranen) onthuld. Tijdens verbouwingen in Rome zijn verschillende archeologische vondsten gedaan. Deze schatten worden tentoongesteld in de metrohalte. Er is een grote variëteit in wat er gevonden is. Er zijn oa. speerpunten, gouden munten met het gezicht van een keizer, een parfumfles gemaakt van turquoise glas en bronzen vishaken afkomstig van een vis boerderij uit het oude Rome.

    In totaal zijn er 40.000 verschillende archeologische vondsten die worden tentoongesteld in speciale panelen achter glas. Op de muren staan sleuteldata uit de Romeinse geschiedenis geschreven. Voor de bezoekers lijkt het dan ook alsof ze terug in de tijd reizen, van de Middeleeuwen tot de tijd dat Rome geregeerd werd door keizers.

    De bouwers van het station moesten diep onder de grond graven om de halte te bouwen en dit was een mooie gelegenheid voor archeologen om meerdere lagen uit de geschiedenis van Rome te onderzoeken. Letterlijk, aangezien ze tijdens de bouw van alles tegen kwamen. Normaal gesproken gaan archeologen niet zo diep onder de grond. De archeologen die verantwoordelijk zijn voor de expositie bij de halte, willen een indrukwekkende ervaring aan de reizigers mee geven.

    De metro halte San Giovanni is onderdeel van de nieuwe metrolijn C. In totaal zal deze lijn bestaan uit 30 haltes. Een deel is al eerder geopend. De bouw van deze lijn duurt langer, aangezien bouwers regelmatig op overblijfselen van vroeger stuiten. De planning is om lijn C in 2021 geheel af te hebben.

Comments are closed.