• Niet stilstaan bij de Trevi fontein

    De Trevi fontein is één van de populairste bezienswaardigheden van Rome. Miljoenen mensen zijn hier al geweest en dagelijks zijn er duizenden toeristen die deze fontein komen bezichtigen. Er wordt gezegd dat wie een muntje over zijn schouder in de Trevi fontein gooit, ooit zal terugkeren naar Rome. Veel mensen houden dit gebruik in eren. Je kunt je voorstellen dat er aardig wat muntgeld in de fontein terecht komt. Deze munten worden eenmaal per week uit de fontein gehaald en geschonken aan een goed doel. Jaarlijks levert dit munten gooien meer dan een miljoen op.

    Behalve munten gooien zijn er ook toeristen die graag een duik nemen in de fontein. Sommige trekken hier zelfs al hun kleren voor uit.

    Hoe mooi dit ook lijkt, de populariteit van de Trevi fontein heeft een keerzijde. Al die drukt zorgt voor veel opstoppen en daar wil de burgemeester van Rome iets aan doen. Het plan is om een looproute langs de fontein te maken, waarbij je niet stil mag staan.

    Momenteel zijn er al bewakers rondom de Trevi fontein die ervoor moeten zorgen dat er niet gedoken wordt en mensen niet te lang stil blijven staan. Helaas kunnen zij de drukt niet aan. Meer bewakers bij de fontein is geen optie.

    Voordat het zover is, zal het plan door verschillende instantie goed gekeurd moeten worden.

Comments are closed.