• No go zone voor Colosseum

    Het Colosseum is de trots van Rome. Niet voor niets dat de Romeinen wel eens zeggen dat als het Colosseum valt, hun stad ook zal vallen. Vroeger was deze bezienswaardigheid een amfitheater voor gladiator gevechten. Niet alleen gladiatoren, maar ook wilde dieren vochten tegen elkaar of tegen de gladiatoren. De gevechten waren bloederig, maar in die tijd het favoriete vermaak voor veel mensen. Op een gegeven moment werden deze bloederige gevechten verboden en raakte het Colosseum door de mens en natuurgeweld in verval. Het was de Paus die een historische meerwaarde zag in deze gigantische ruïne. Hij zorgde ervoor dat het Colosseum beter beschermd werd.

    Colosseum

    Het Colosseum is tegenwoordig dan ook niet weg te denken uit het straatbeeld van Rome. Het is een ware trekpleister voor toeristen. Jaarlijks komen er ruim vijf miljoen toeristen naar het Colosseum, dagelijks zijn dit er duizenden. Eerder werden de wegen rondom het Colosseum afgesloten om hem te beschermen tegen de uitlaatgassen. Helaas bleek deze bescherming niet voldoende te zijn. Rome overweegt een No go zone van 15 meter rondom het Colosseum in te zetten. Dit is na aanleiding van vandalisme eerder deze week. Maandag 16 januari zijn twee Brazilianen over de hekken van het Colosseum geklommen. Ze vielen vier meter naar beneden. De ene man raakte gewond, de andere is ongedeerd gebleven. Later werd er graffiti ontdekt op een pilaar. De woorden ‘Balto’ en ‘Morte’ stonden er geschreven. Deze woorden betekenen dood. Het is niet bekend of de twee Brazilianen verantwoordelijk zijn voor de graffiti.

    Beide acties zijn respectloos en het is begrijpelijk dat Rome hier actie voor wil ondernemen om dit soort incidenten in de toekomst te voorkomen. De no go zone zal gemarkeerd worden met kettingen en via beveiligingscamera’s zal de omgeving extra in de gaten gehouden worden.

Comments are closed.