• Rode kleur voor de Trevi fontein

    Na een decennium kleurt het water van de Trevi fontein weer rood. Dit gebeurde nadat de activist-kunstenaar Graziano Cecchini in de middag van 26 oktober rode verf in de basin van de fontein goot. Dit uit protest voor he film festival van de stad dat op donderdag werd geopend.

    Volgens verslagen was Cecchini onmiddelijk gearesteerd door de politie. Momenteel is hij in afwachting van de boete. De lokale overheid is de Trevi fontein aan het onderzoek op mogelijke schade.

    In 2007 heeft Cecchini al eerder deze ‘vandalisme-kunst’ stunt gedaan als protest tegen de kosten die het internationale film festival met zich meebrengt. Net zoals dit jaar deed 64 jarige activist kunstaar verf in de Trevi fontein. Dit zorgde ervoor dat hij en zijn actie in verschillende internationale nieuwsportalen genoemd werden.

    Een andere stunt van hem was 500.000 plastic ballen van de Spaanse trappen laten rollen in 2008. Volgens de kunstenaar stond elke plastic bal voor een leugen van een politici. Ook deze stunt zorgde voor vel aandacht.

    De Trevi fontein is niet alleen één van de bekendste fonteinen van Rome, maar van de hele wereld. Volgens legende zal je ooit terugkeren naar Rome als je over je schouder een muntje in de fontein gooit. In 2015 werd de fontein heropend na een renovatie van twee miljoen euro. Deze renovatie werd gesponsord door het modehuis Fendi.

Comments are closed.