• Rome 12e op lijst top 100 populairste steden bestemmingen

    Rome scoort 12e als meest populaire vakantiebestemming in de ‘Top 100 populairste steden bestemmingen’ lijst van 2017. In totaal waren er 4400 steden in de wereld die kans maakte op een plaatsje in deze lijst. Deze lijst is opgesteld door Euromonitor International en werd op 7 november gepresenteerd tijd het World Travel Market evenement in Londen.

    Naar verwachting zullen er rond de 9.6 miljoenen toeristen van over de hele wereld de eeuwige stad voor het einde van 2017 hebben bezocht. In vergelijking met vorig jaar is dit 1,8 procent meer.

    Op nummer 1 van de lijst staat Hong Kong waar naar verwachting 25,7 miljoen internationale toeristen heen zullen gaan. Dit is al het negende jaar op een rij dat Hong Kong de nummer één van deze lijst is. Op nummer twee staat Bangkok met een verwachting van 23,27 miljoen bezoekers gevolgd door Londen op de derde plaats met 19,8 miljoen toeristen.

    Naast Rome zijn er nog drie andere Italiaanse steden die genoemd worden in de top 100 steden bestemmingen van de wereld. Milaan met een verwachting van 6,8 miljoen bezoekers kreeg de 27e plek. Venetië heeft een 38e plek met 5,2 miljoen verwachtte toeristen. De derde Italiaanse stad op de lijst is Florence. Met een verwachting van 4,9 miljoen bezoekers heeft deze stad de 44e plaats.

    Rome is een rijke stad dat veel te bieden heeft. Niet alleen voor de inwoners van Rome, maar zeker ook voor de toeristen geldt dit. Zo heeft de stad van de eeuwigheid een rijke geschiedenis, eeuwenoude kunst, ongelooflijke architectuur en natuurparken. Zowel de inwoners van Rome als de toeristen genieten van de Piazza’s, theater, musea, winkels en restaurants. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er miljoenen mensen in verschillende landen zijn die er van dromen om Rome ooit te bezoeken.

Comments are closed.