• Pasen Rome 2017

  Pasen is een van de grootste feesten in het katholieke geloof. Er wordt herdacht dat Jezus aan het kruis stierf en daarna opstond uit het graf. In Rome wordt dit feest groots aangepakt. Het is dan ook een aanrader om met Pasen in Rome te zijn. Waarbij in andere landen vooral de paashaas eieren verstopt, is het paasfeest in Rome meer van religieuze aard.

  De week voor Pasen wordt ook wel de heilige week genoemd. Tijdens deze week zijn er verschillende speciale missen in de kerken en basilieken, zoals de mis van Palmzondag, witte donderdag en goede vrijdag. Het is zeker niet vreemd dat pelgrims van over de hele wereld al weken van tevoren naar Rome afreizen om deze missen en alle bijhorende activiteiten te zien. Aangezien het met Pasen erg druk kan zijn in Rome, is het aan te raden om op tijd te reserveren.

  In 2017 begint de heilige week op 9 april. Goede vrijdag is op 14 april en 1e en 2e paasdagen vallen op 16 en 17 april.

  Kruistocht

  Het eerste evenement vindt plaats op goede vrijdag. Toen Jezus aan het kruis werd genageld, moest hij eerst een tocht afleggen, terwijl het kruis op zijn schouders droeg. Deze lijdensweg eindigde met het plaatsen van de kruis, waarop Jezus uiteindelijk werd gekruisigd.

  De kruistocht, of zoals de Italianen het noemen via Crusis, wordt op goede vrijdag nagebootst. De Paus loopt deze tocht. De tocht gaat van het Colosseum tot de Palatijn.

  Paaszegen

  De eerste paasdag begint met de paaszegen van de Paus. Een zegen die over de hele wereld via de tv te volgen is. Deze zegen spreekt hij uit op het sint Pietersplein. Dit plein is traditioneel met duizenden bloemen uit Nederland versierd. Een bedankt voor de bloemen is hierbij in de speech verwerkt. De woorden Urbi et Orbi, voor de stad en de wereld, worden tijdens de paaszegen jaarlijks door de Paus uitgesproken.

Comments are closed.