Bernini Mysterie excursie

Bernini is de naam van een architect die in de 17e eeuw veel kerken, monumenten, pleinen en fonteinen ontworpen heeft. Hij en zijn ontwerpen zijn van grote invloed geweest op het uiterlijk en de uitstraling van Rome.

Bernini ExcursieVoor zijn ontwerpen was het pauselijk hof zijn grootste opdrachtgever.

Boek Dan Brown

De werken van deze architect heeft de Amerikaanse schrijver Dan Brown (ook wel bekend van de Da Vinci Code) geïnspireerd tot het schrijven van een roman genaamd het Bernini Mysterie.

Historische feiten en een fictief verhaal worden door Dan Brown op ingenieze wijze met elkaar verweven. Dit leidt tot een spannend verhaal over de geschiedenis van Rome, waarbij het moeilijk is om te bepalen waar de feiten ophouden en de fictie begint.

Veel bezienswaardigheden uit de oudheid komen in het boek aan bod

  • Het Vaticaan
  • Pantheon
  • Engelenburght
  • Piazza Navone

Film

Het boek Bernini Mysterie is ook verfilmd onder de naam Angels & Demons. De film is een vermakelijke Hollywood productie met daarin mooie decors met veel beelden van de bezienswaardigheden in Rome en een overtuigende rol van Tom Hanks als professor Robert Langdon.

Echter in de film worden een hoop historische details die wel in het boek aan bod komen weggelaten waardoor het spectakel prima uit de verf komt, maar het informatieve gehalte lager ligt dan in het boek.

Toch zullen de meeste mensen die het boek niet gelezen hebben het een uitstekende film vinden. In tegenstelling tot de verfilming van Da Vinci code is deze film zonder het boek gelezen te hebben goed te volgen.

Excursie

Ben je enthousiast geworden over het verhaal van Dan Brown en wil je deze bezienswaardigheden in het echt zien? Wil je ook het pad van de 11 volgen, zoals deze in het boek beschreven staat? Dan is de Bernini Mysterie excursie misschien wel iets voor jouw.

Deze Bernini Mysterie excursie is alleen met een Engelstalige gids beschikbaar,