Rainbow Magicland

Rainbow magicland is een magisch pretpark in het plaatsje Valmontone voor de hele familie op ongeveer 54 kilometer afstand van Rome. Dit vrij nieuwe pretpark opende zijn deuren voor het eerst op 26 mei 2011. Het park is opgebouwd rondom een groot meer.

rainbowmagicland 4

Zeker als je met kinderen een bezoek brengt aan Rome kan een dagje pretpark een leuke afwisseling zijn van de cultuur en geschiedenis die in de wereldstad te vinden zijn. Rainbow magicland is goed te bereiken met een shuttlebus vanaf treinstation Termini. De shuttlebus vertrekt vanaf Marsal 71 om 9.20 zorg dat je minimaal een kwartier van tevoren aanwezig bent. In de bus kun je een kaartje kopen voor de shuttle bus zelf en het park, kosten 36 euro kinderen vanaf 1 meter tot 14 jaar 30 euro. Ook kunnen kaartjes van te voren online besteld worden..

Een andere optie is met de trein naar Valmontone en vanuit daar de shuttlebus naar het park.

Attracties

In Rainbow Magicland zijn 38 verschillende attracties varierend van attracties voor de thrillseekers tot attracties voor de allerkleinste te vinden.

rainbowmagicland 6

Wie op zoek is naar de stoerste attracties van het park moet beslist één van deze vier attracties proberen.
Mystikia, maak een vrije val van .72. meter hoogte
Cagliostro, race met zijn vieren in een karretje door deze binnen achtbaan
Demonia, dit huis is niet voor watjes.
Shock, achtbaan

Met warm weer kun je goed afkoeling vinden in de waterspeeltuin Polarettilandia of vaar met zijn allen in een bootje over de wildwaterbaan met de Rapide, de Pixie river.of Yucatan.

Kinderen zullen genieten van attracties, zoals PopPalla, Machine Volanti en Amerigo. Ze kunnen natuurlijk ook even spelen in de playground. Zeker tijdens een bui is dit een ideale schuilplaats.

Andere topattracties zijn:
Pianeta Winx, Huntik 5D, Castello di Elfea en Bombo.

Shows

In Rainbow magicland kun je naast de attracties ook naar een show. Er zijn momenteel zes verschillende shows. De Winx en Mia zullen een glimlach op de gezichten van je kinderen toveren als ze hun favoriete tv figuren op het podium zien. Bezoek de extreme motorshow voor wat meer actie. Of laat je betoveren als je naar illusion kijkt. Ben je op zoek naar wat romantiek? Ga dan naar Romeo en Juliet en laat je meeslepen in dit bekende verhaal van shakespear.

rainbowmagicland 5

Tijd voor een snack?

Je kunt eten en drinken meenemen om deze in de speciaal daarvoor bestemde picknick veld te nuttigen, maar je kunt ook iets halen in één van de vier restaurants. Daarnaast zijn er verschillende bars en kiosken.

Rainbow Magicland is groot genoeg om er een hele dag door te brengen. Ga je met shuttlebus hierheen? Hou de tijden dan goed in de gaten. Het park is een groot deel van het jaar te bezoeken.

rainbowmagicland 7

Adres
Via Della Pace
00038 Valmontone
Italië


 
 

Relevante artikelen

Gladiatorenschool
Onder deskundige leiding van de leden van de historische groep van Rome leer je de basis van het zwaardvechten. Je wordt gekleed in een traditioneel gladiatoren tuniek met bijhorende leren beschermingshandschoenen. Ook krijg je een oefenzwaard. lees verder…
Waterparken
In de omgeving van Rome zijn twee waterparken. Aquafelix en Hydromania. De laatste is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Ideaal voor een frisse duik tijdens een warme zomerdag. lees verder…
Dierentuin Bioparco
Bioparco is een dierentuin in Rome welke gevestigd is bij Villa Borghese. De dierentuin is opgericht in 1911 en met zijn ruim honder jaar is het één van de oudste dierentuinen van Europa. Bioparco was een origineel project van Carl Hagenbeck’s. lees verder…