Villa Torlonia

De Villa

Ooit stond er op de plek van de villa een boerderij. Familie Pamphilj was de eigenaar. Zij verkochten het grondgebied aan de familie Colonna. Zij veranderde weinig aan de boerderij en gebruikte het vooral als wijngaarden. Hier kwam verandering in toen Giovanni Torlonia de eigenaar werd. Hij wilde een villa met tuin die zijn titel Markies eer aan zou doen. De boerderij werd omgetoverd tot een paleis. Eentje die zou kunnen concurreren met de andere villa’s van de rijke families in Rome. Hij liet een indrukwekkende entree bouwen en in de tuin kwamen stallen.

Na de dood van Giovanni Torlonia werd zijn zoon Allesandro de nieuwe eigenaar. Allesandro breidde de villa nog verder uit. Vooral in de tuin liet hij een aantal gebouwen, zoals een orangerie en een theater, bij bouwen. De erfgename van Allesandro een andere Giovanni Torlonia breidde de villa en voornamelijk de tuin nog verder uit.

Mussolini, oud dictator (1922-1945) van Italië. Betrok de woning in 1925. Hij liet de wijnkelder tijdens de tweede wereldoorlog ombouwen tot schuilkelder vanwege angst voor bombardementen. Op deze manier zouden hij en zijn familie beschermd zijn. Mussolini vertrok in 1945 uit de woning en Villa Torlonia raakte hierna in verval. In 1977 werd de villa gerestaureerd en opengesteld voor publiek.

Schuilkelder

De schuilkelder van Mussolini is lang gesloten en verborgen geweest voor publiek. Vanaf oktober 2014 mag deze, onder begeleiding van een gids, bezocht worden. De gids geeft een rondleiding van ongeveer een uur. De schuilkelder is onder andere voorzien van luchtzuiveringsinstallatie, vluchtladder, telefoon, toilet en gasmaskers. Toen de wijnkelder omgebouwd werd tot schuilkelder werd deze voorzien van dubbele deuren en versterkt met 120 centimeter gewapend beton.

Park

Het park beslaat 13,2 hectare. Toen de familie Torlonia de nieuwe eigenaren werden hebben zij verschillende buitengebouwen, zoals het rode huis, een koffiehuis. en een theater,laten bouwen. Daarnaast werd het park uitgebreid met een aantal meren en exotische planten. De tuin kreeg een Engelse stijl en begin twintigste eeuw werd een klein deel nog gebruikt voor het verbouwen van groenten en waren er hokken voor konijnen en kippen.

In 1919 werd een grote Joods begraafplaats op het grondgebied ontdekt. Deze begraafplaats was voor die tijd verborgen onder de grond.

Niet alleen de villa maar ook het park was toe aan een grote renovatie, toen het geopend werd voor publiek

Adres
Via Nomentana 70 – 00161 Roma

Openingstijden
Van dinsdag tot zondag 9.00-19.00

Naar plattegrond Rome

Relevante artikelen

Forum Romanum
Forum Romanum was een drassig dal wat gebruikt werd voor begrafenissen. Toen men ophield dit dal te gebruiken als begraafplaats, ontstond er een marktplein waar handel gedreven werd door dorpelingen uit nabij gelegen dorpen. lees verder…
Do’s en Dont’s
Bereidt je goed voor op je vakantie Rome met onze tips. Wat doe je wel tijdens je vakantie en wat kun je beter niet doen? lees verder…
Villa Doria Pamphili
relevanteartikelen-Villa_Doria_Pamphili Gebouwd in de zeventiende eeuw voor de familie Pamphili. Zij woonden hier tot de achttiende eeuw. Daarna werd de villa bewoond door prins Giovanni Andrea IV Doria. Tegenwoordig is de villa een museum lees verder…

Naar plattegrond Rome