Goedkoop vliegen naar Rome

Als de vakantieplannen gemaakt zijn en er is besloten om naar Rome te gaan zijn er nog veel vragen om te stellen. Zo kun je je afvragen hoe je naar Rome gaat. Met de auto, bus of het vliegtuig? Wat is het voordeligst en misschien wel nog belangrijker wat past het beste bij jouw en je medereizigers.

Waarom met het vliegtuig?

Vliegen is voor veel mensen een uitkomst. Het is snel (ongeveer twee uur) en goedkoop. Nederland kent meerdere luchthavens die op Rome vliegen. Eindhoven airport, Rotterdam airport en Amsterdam airport. Ook Brussel airport vliegt op Rome.

Let op: Parkeren bij het vliegveld is prijzig. Voor drie dagen kost het ongeveer 35,-, maar zeker als je er meer dan een week staat kan dit al oplopen over de honderd euro. Je kunt ook vragen of iemand je wilt brengen en halen of overwegen om met het openbaar vervoer te gaan.

Er zijn meerdere maatschappijen die op Rome vliegen, denk maar eens aan Ryanair, Transavia, Easyjet, Alitalia en KLM. Van deze maatschappijen zijn Ryanair en Easyjet het voordeligst.
Vliegtickets voor je reis naar Rome kun je gemakkelijk online boeken bij Transavia.

Reisbureau of zelf?

Je reis naar Rome kun je via een reisbureau uit laten stippelen. Zij zoeken voor jouw de voordeligste vlucht en regelen de overnachting. Met internet is het tegenwoordig heel eenvoudig om alles zelf te regelen. Op een vergelijkingssite zoals cheaptickets en vliegwinkel kun je een vliegticket boeken. En ook het hotel kun je zelf online boeken bij onder andere booking.com

Een ander optie is alles in één keer boeken. Er zijn een aantal sites waar je, zowel je vlucht als je hotel en eventueel ook een huurauto kunt boeken.

Twee vliegvelden

Rome kent twee vliegvelden. De meeste vluchten komen uit op Fiumicino, de grootste van de twee vliegvelden. Vanuit hier kun je de metro naar het centraal station Termini pakken. Als je op Ciampino aankomt is er een shuttlebus die elk half uur naar Termini rijdt. Maar je kunt ook met de stadsbus naar de metrohalte Anagnina en vanuit daar naar Termini. Vanuit Termini kun je naar je hotel via een andere metrolijn, bus of Taxi.

Relevante artikelen

Openbaar vervoer
et voordeel van de metro is dat er ongeveer elke vijf minuten wel eentje komt. Je hoeft dus niet lang te wachten. Nadeel is weer dat het vaak druk is. Het voordeel van de bus is dat er veel bushaltes en lijnen zijn. lees verder…
Reisgidsen
Bereid je goed voor op je stedentrip naar Rome met een Reisgids. Bezienswaardighedenrome.com heeft een selectie handige, nuttige en populaire reisgidsen. lees verder…
Excursie Rome
Er zijn zoveel verschillende excursies in Rome die je kunt boeken dat er altijd wel iets naar smaak bij zit. Zo zijn er naast de excursies in Rome, ook excursies die vanuit Rome naar Tivoli, Napels, Pompeii en Florence gaan. lees verder…