Interview Irene de Vette

Irene de Vette werkt als culinair journalist, sommelier en culinaire gids in Rome. Ze is de auteur van reisgids 100% Rome en medeoprichter van culinair portal The Rome Digest.

Hoe kwam Irene in Rome?

“Ik kwam eigenlijk bij toeval in Rome terecht, voor een communicatieproject. Dat ik er bleef, is verre van toevallig:

Portretfoto Gina Tringali

de stad heeft zoveel fijne wijnbars en restaurants, interessante markten en nog echt ambachtelijke slagers en bakkers. Perfect voor iemand die het liefst schrijft, praat en droomt over eten en drinken.”

“Door mijn werk als culinaire gids merkte ik dat toeristen helaas maar al te vaak in dezelfde ‘tourist traps’ belanden. Samen met collega-sommeliers en culinaire professionals besloten we daar wat tegen te doen. Door onze kennis te bundelen in The Rome Digest (www.theromedigest.com), een Engelstalige online portal over eten, drinken en food shoppen in Rome. The Rome Digest weerspiegelt ons idee over eten: zo veel mogelijk lokaal, duurzaam en seizoensgebonden.”

Favoriete wijnbar

“De vraag die me het meest wordt gesteld in Rome, is waar ik het liefst eet. Er zijn zoveel verschillende restaurants in de stad, het hangt natuurlijk helemaal af van mijn bui of budget. We hebben op The Rome Digest nu zo’n 100 adresjes, van eenvoudige wijnbar tot sterrenrestaurant. Ik drink graag een glas wijn bij wijnbar Al vino al vino en als ik echt iets te vieren heb, laat ik me verwennen bij Metamorfosi.”

Bekende en minder bekende plekken

“Als je Rome bezoekt voor een stedentrip of vakantie moet je natuurlijk de usual suspects (Colosseum, Forum, Vaticaan) bezoeken. Maar ontdek ook de minder bekende plekken. Begin met koffie en iets zoets bij Cristalli di Zucchero bij Circus Maximus en loop dan vanaf daar omhoog over de Via Santa Sabina. Daar is een prachtige rozentuin en een sinaasappeltuin met een waanzinnig uitzicht over de stad.”

Dolci van Luis Herrera.


“Foodies mogen de markt van Campagna Amica del Circo Massimo niet missen. Een boerenmarkt die elk weekend wordt gehouden vlakbij Circus Maximus. Producenten uit Lazio (de regio rond Rome) bieden hier hun waar aan – seizoensgroenten, worsten, schapenkazen, olie, honing en meer.”

Vind meer adresjes op The Rome Digest of in het boekje 100% Rome, waar Irene de laatste update van schreef.

Irene de Vette – www.irenedevette.nl

Relevante artikelen

Reisgidsen
Ontdek meer over Rome met een reisgids. Deze reisgidsen geven handige informatie en tips over Rome en bevatten een paar handige plattegronden lees verder…
Mini cursus Italiaans
Als je in Rome bent, kan het handig zijn om een paar Italiaanse woorden te kennen. Leer ze met deze video lees verder…
Reisverslag Jan Verheijen
Lees het reisverslag van Jan Verheijen. Hij vertelt over zijn bijzondere reis naar Rome, die hij met de fiets maakte. Een reis waarin hij in de voetsporen van zijn vader treedt. lees verder…