Vaticaanse musea excursie

Wil je de Vaticaanse musea bezoeken tijdens je verblijf in Rome, boek dan van tevoren je kaartjes. De rij naar het museum toe is lang en kan oplopen tot een wachttijd van meer dan twee uur. Zonde van de tijd die je had kunnen gebruiken om in het museum rond te kijken of meer van Rome te zien.

Er zijn verschillende excursies die je kunt boeken waarbij je naast het museum ook de sint Pietersbasiliek en andere basilieken die bij het vaticaan horen bezoekt. Deze excursies worden begeleidt door een ervaren Engelstalige gids. Ook is het mogelijk losse tickets voor het Vaticaanse museum te kopen. Je bezoekt het museum zonder gids. En hoeft niet in de lange wachtrij te staan.

Dag excursie Vaticaanse musea, tuinen en Pauselijkevilla’s

Breng een bezoek aan de Vaticaanse musea en Sixtijnse kapel nog voordat de deuren opengaan. Wandel door de tuinen van het Vaticaan en breng een exclusief bezoek aan de Pauselijke villa’s. Ontdek het Vaticaan, zoals je deze nog niet eerder zag. Deze excursie is een unieke kennismaking met het Vaticaan en geeft je een kijkje in het leven binnen de muren van het Vaticaan.

Vaticaanse tuinen
De Vaticaanse tuinen zijn ongeveer 23 hectare groot. Dit is ruim de helft van het totale grondgebied van het Vaticaan. Het is een mooi stukje groen binnen het Vaticaan. De tuinen vind je achter de Vaticaanse Musea. Zij zijn aangelegd op de Vaticaanse heuvel tijdens de Renaissance en Barok.

Castel Gandolfo
In het stadje Castel Gandolfo vind je het buitenverblijf van de Paus. Deze stad vind je op ongeveer 30 km afstand zuid oost van Rome. Het buitenverblijf bestaat uit meerdere gebouwen, namelijk een paleis, twee villa’s en een kleine boerderij.

Tijdens de hete zomermaanden gaat de Paus hier op vakantie. Tenminste de voorgaande Pauzen, de huidige Paus blijft liever in Rome. Tenslotte gaan arme mensen ook niet op vakantie, zijn de woorden van Paus Franciscus. Hij is degene die ervoor gezorgd heeft dat de Pauselijke verblijven bezocht kunnen worden. Het zou best kunnen dat zijn opvolger er in de toekomst anders over denkt en de deuren van het Pauselijke buitenverblijf weer gesloten worden voor publiek.

Lunch
Tijdens deze excursie wordt je getrakteerd op een drie gangen lunch. Laat je verassen door de Italiaanse lekkernijen.


 
 

Wandeling Vaticaan museum en Sint-Pieter

Het Vaticaan museum is een museum die bij vele in hun top 3 staan als ze een bezoek wil aan Rome. Laat je langs de 2000 kamers rondleiden door een Nederlandstalige gids en ontdek de geheimen van het Vaticaan museum, waar je anders nooit achter was gekomen.

Het pronkstuk van dit museum kun je op het plafond vinden. Tijdens de rondleiding kom je in de Sixtijnse kapel. Hier vind je de bekende plafondschildering van Michelangelo: ‘De Schepping.’ Deze bijzondere plafondschildering vertelt het Bijbelse verhaal over God die leven blies in de eerste mens Adam. Naast deze prachtige plafondschildering zal je zeker betovert raken door alle andere kunstwerken met een religieuze tint.

Je brengt met deze excursie ook een bezoek aan de net zo populaire sint Pieters basiliek. Deze basiliek is niet alleen gevuld met fresco’s en beelden, maar ook met symbolen. Luister naar de uitleg van de gids en leer zo meer over de basiliek der basilieken.


 
 
 
 

Kaartjes Vaticaanse Museum

Natuurlijk kun je het Vaticaanse museum ook zonder gids bezoeken. Je hebt nog steeds het voordeel dat je niet in de lange rij die kan oplopen tot ruim twee uur hoeft te staan. Het museum kun je op je eigen tempo bekijken.


 
 

Let op:Je krijgt per mail een online voucher. Neem deze mee naar de excursie, dit is tevens je betalingsbewijs.

Overzicht excursies Rome