Explora Kindermuseum

Rome heeft niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen veel te bieden. Er zijn een paar hele goede ijssalons die al snel favoriet zullen zijn bij het hele gezin. Iets wat ook voor de pizza’s geld. In het park van Villa Borghese kunnen kinderen even heerlijk uitrazen of naar de dierentuin. Zeker voor jonge kinderen zal Galaria Borghese minder interessant zijn. Na een uur sta je al buiten, maar geldt dit voor alle musea in Rome? Nee, er zijn ook musea speciaal voor kinderen. Explora kindermuseum is daar één van.

explora

Kinderen maken bij Explora op speelse wijze kennis met wetenschap. Ze krijgen de kans om met verschillende materialen en gereedschap iets te doen. De tentoonstellingen zijn interactief. Het motto van Explora is leren door te doen. Dit is niet alleen voor de kinderen leuk, maar ook volwassenen voelen zich weer even jong.

Speelstad

Het museum is een grote speelstad speciaal voor kinderen. Er staan borden met een leeftijdsaanduiding. Sommige delen zijn vooral geschikt voor kinderen tussen 0 en 3 jaar, er zijn delen speciaal voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar en delen voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Zo kunnen zowel kleine als wat grotere kinderen spelen met wat voor hun het meest geschikt is.

De activiteiten zijn gericht op omgeving, communicatie, economie en nieuwe technologieën. Kinderen mogen hiermee spelen en zelf ontdekken wat het is.

Op de begane grond zijn blijvende activiteiten te vinden. Op de eerste verdieping zijn er tijdelijke exposities en worden er wisselende workshops gegeven. De kleine explorers ruimte voor kinderen onder de drie is geopend op dinsdagen en donderdagen. De workshops en extra activiteiten worden in het weekend georganiseerd.

Verschillende tours

Om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt, hanteert explora verschillende openingstijden. Als je binnenkomt kun je een kaartje kopen en weet je voor welke tijd je binnen mag. Als de deuren eindelijk opengaan ga je eerst naar de grote ruimte onder met een groot bassin waar van alles in ligt waar kinderen mee kunnen spelen. Daar krijg je eerst een uitleg en daarna kan ieder zijn eigen weg. Je krijgt ongeveer twee uur de tijd. Het museum is niet heel groot en deze tijd is voldoende, ook al zullen kinderen het daar misschien niet altijd mee eens zijn.

Explora kindermuseum kent de volgende openingstijden:

Tour 1
10.00 tot 11.45 uitgezonderd Augustus

Tour 2
12.00 tot 13.45

Tour 3
15.00 tot 16.45

Tour 4
17.00 tot 18.45

De tours worden niet begeleid door een gids. Kinderen kiezen zelf waar ze spelen en voor hoe lang.

Adres
Via Flaminia 80/86
00196 Rome

Het museum is gesloten op 25 december,
1 januari en 15 augustus

Naar plattegrond Rome

Relevante artikelen

Omgeving Rome
Niet alleen Rome zelf, maar ook zijn omgeving heeft veel te bieden. Denk maar eens aan Ostia Antica waar je de ruïnes van de overgebleven stad kan bezichtigen en naar het strand. Maar er zijn ook twee waterparken en een pretpark in de omgeving van Rome. lees verder…
Plattegrond Rome
Wie in Rome komt zal het niet ontgaan zijn. Rome is van zichzelf een waar open luchtmuseum, met op elke hoek een indrukwekkende bezienswaardigheid. Of het een gebouw, ruïne, plein of fontein is, het één is nog adembenemender dan het ander. lees verder…
Rome tips
Lees onze tips om meer uit je stedentrip Rome te halen. Tips voor wat leuk is voor kinderen en waar je drinkbaar water kan bijvullen. lees verder…