Interview Joost van Vught

Joost van Vught werkt als hoofdredacteur voor verschillende reissites , zoals Huwelijksreis Wijzer en Vakantie Dealz. Hij maakte als 16-jarige al kennis met Rome en bracht ook zijn eigen honeymoon in Rome door.

Eerste kennismaking met Rome

Mijn eerste ervaring met deze prachtige stad was tijdens de zogenaamde “Romereis” van mijn middelbare school. Met de slaaptrein vanuit Nederland richting Italië was al een beleving op zich. De reis stond vooral in het teken van de klassieke oudheid, dus we deden zo’n beetje alle plaatsen aan die een rol speelden in de vroege geschiedenis van het Romeinse rijk. Ik kan me van toen nog het beste bezoeken herinneren aan het Pantheon (met zijn Oculus), het Forum Romanum, de Sixtijnse Kapel en uiteraard het Sint Pieterplein. Als puber kon ik alles wat Rome te bieden had misschien nog niet helemaal op waarde schatten, maar de interesse was gewekt!

Honeymoon in Rome

In 2007 ben ik getrouwd en we zochten voor begin april een huwelijksreis bestemming die mooi, betaalbaar en – vooral voor mijn vrouw – niet te koud zou zijn. Om een lang verhaal kort te maken, we kozen uiteindelijk voor een gecombineerde huwelijksreis met een bezoek aan Florence, een verblijf in een Agriturismo in Toscane en een aantal dagen in Rome. Het was werkelijk een fantastische trip! In Rome was het voor mij echt weer ‘thuiskomen’. De stad voelde vertrouwd en tegelijkertijd was er nog heel veel te ontdekken. We zaten in het een klein appartement net ten zuiden van het centrum, op loopafstand van o.a. het Colosseum.

Het Colosseum hebben we uiteraard bezocht. We hadden een gids geboekt en zo hoor je nog eens wat meer over de geschiedenis inclusief spannende anekdotes. Ik vond het vooral indrukwekkend om te horen dat er ook maritieme gevechten werden georganiseerd in het Colosseum, compleet met hele vloten schepen.

Andere tips voor toekomstige Rome-gangers zijn absoluut een bezoek aan de romantische Trevi fontein, de Spaanse trappen en het Vaticaan. Ook hier zou ik trouwens van harte aanbevelen om een excursie met gids te boeken. Wij hadden het getroffen met een erg grappige gids die leuke, soms wat controversiële, verhalen wist te vertellen over het leven in Vaticaanstad.

En verder hebben we vanzelfsprekend genoten van het heerlijke pure eten (en de wijntjes) in Rome en in de ochtenden ‘als Italianen’ onze koffies staand aan de bar gedronken. Ik kan dus uit ervaring spreken als ik zeg dat Rome absoluut één van de top bestemmingen is voor een Europese huwelijksreis in de lente of net na het hoogseizoen.