Winkelen Rome

Wie in Rome komt, komt hier vaak voor de cultuur, kunst en het opsnuiven van de geschiedenis die in heel de stad te vinden is. Maar als je even genoeg oude gebouwen, monumenten, kerken en musea gezien hebt, kun je ook heel goed winkelen in Rome. Rome kent winkels met dure kledingmerken, maar ook gezellige goedkopere winkels. Er zijn diverse kleine boetiekjes, maar ook exclusieve winkels. Voor ieder wat wils is er wel iets te vinden.

De kleinere winkels in Rome houden s’middags, zoals bij veel steden en dorpen in Italië, viësta tussen 13.00 en 16.30. De grotere winkels zijn van 9.00 tot 20.00 geopend. De meeste winkels zijn op zondag en maandagochtend gesloten. Rome kent een enkele 24 uur open supermarkt. In Augustus zijn veel winkels een paar weken gesloten.

Winkelstraten

Via Borgognona, Via Cola di Rienzo, Via Condotti, Via del Corso, Via Frattina, Via Margutta, Via Nazionale, Via Veneto

Warenhuizen

Cinecitta`2
Adres
Via Palmiro Togliatti 2
Rome

Openingstijden
9.30 tot 20.00

La Rinascente
Adres
Largo Chigi 20/21
Rome

openingstijden
9.30 tot 20.00

Roma Downtown
Adres
Via di Propaganda 7a
Rome

Openingstijden
7.00 tot 20.00

Markten

Mercato Generale, deze markt is dagelijks geopend aan de Via Ostiense
Ponte Milvio, dagelijks geopend (behalve zondag) van 6.00 tot 13.00. De markt is te vinden op Piazzale di Ponte Milvio. Deze markt is een vismarkt waar verse vis en zeevruchten worden verkocht
Porta Portese, dit is een vlooienmarkt. Deze markt is elke zondag geopend. Je kunt hem vinden aan de Via Portuense

Winkel hotspots uitgelicht

Natuurlijk kun je overal goed winkelen in Rome. Toch zijn er een aantal straten en winkels die je echt niet mag overslaan.

Euroma 2
Euroma 2 is een gezellig winkelcentrum in de wijk Eur. Het ligt iets buiten het centrum van Rome. Dit overdekt winkelcentrum is gezellig aangekleed en heeft een luxe uitstraling. Er zijn verschillende winkels, supermarkten en restaurants.

Cinecitta`2 (CinecittaDue)
Cinecitta`2 is een klein gezellig winkelcentrum iets buiten het centrum van Rome. Zeker als je niet van de drukte houdt, is Cinecitta`2 een aanrader. Je vindt hier verschillende kledingwinkels, juweliers, drogisterijen, supermarkt en meer van zowel bekende als minder bekende merken. Daarnaast zijn er verschillende restaurants.

Via del Corso
Via del Corso begint bij Piazza Popolo en eindigt na 1,5 km bij Piazza Venezia. De prijsklasse van de winkels is wisselend. Je vindt in deze straat een aantal exclusieve winkels, maar er zijn ook winkels die wat budgetvriendelijker zijn. Antiekwinkels, luxe boetieks, bekende merken, noem het maar op, je vindt het allemaal in één van de populairste winkelstraten van Rome.

Via Veneto
Via Veneto is één van de beroemdste straten van Rome. Er zijn verschillende winkels, hotels en restaurants met terras in deze straat. Hou in gedachten dat dit een dure straat is. Maar dat hoeft de pret niet te drukken. Alleen al er doorheen lopen om de sfeer te proeven is geweldig. De straat is vernoemd naar het gevecht van Vittorio Veneto. Via Veneto loopt van Piazza Barberini naar Porta Pinciana bij Villa Borghese.

Mercato Tuscolano III
Mercato Tuscolano III is een groot opgezette vers markt. Je kunt hier van alles kopen op het gebied van eten, vlees, groenten, fruit, kruiden, brood noem maar op. Zeker als je zelf wil koken is het een aanrader om hier boodschappen te doen. Niks nodig? Dan is het nog steeds leuk om hier eens doorheen te lopen.

Mercato Tuscolano III is dagelijks geopend van 7.00 tot 15.00
Adres Via del Quadraro 10, Rome, Italië

Campo de’ Fiori
Wil je een markt bezoeken als je in Rome bent? Dan is de markt op Campo de’ Fiori een aanrader. Je vindt hier van alles, groenten, fruit, kruiden, bloemen, maar ook souvenirs die leuk zijn als aandenken van je vakantie in Rome. Op het plein vind je verschillende restaurants met terras waar je onder het genot van een cappuccino kunt genieten van de gezellige drukte op de markt.

 

Relevante artikelen

Aureliaanse muur
De Aureliaanse muur is de stadsmuur van Rome. Deze werd gebouwd in opdracht van keizer Aurelianus. Hij vond het tijd dat er een goede muur om Rome heen kwam die de stad zou kunnen beschermen tegen aanvallen van buitenaf.lees verder…
Fiumicino
Rome kent twee vliegvelden. Van deze twee is Fiumicino het hoofdvliegveld en de grootste. Je komt hier aan als je via Amsterdam, Rotterdam of Brussel (KLM of de Italiaanse vliegmaatschappij Alitalia) vliegt. lees verder…
Rome voordeelpas
Met deze Rome voordeelpas krijg je verschillende leuke kortingen. De kaart is geldig voor twee personen. Met deze pas lopen kortingen op tot 50% bij onder andere musea.lees verder…