Excursie Forum Romanum en Colosseum

Zeker als het de eerste keer is dat je Rome bezoekt, zijn er een aantal bezienswaardigheden die je echt wil zien. Het Colosseum en Forum Romanum zijn daar twee van. Je kunt deze twee bezienswaardigheden samen met een gids bezoeken. De gids is Nederlandstalig.

Wil je geen excursie maar alleen tickets voor het Colosseum?

 
 

Colosseum

In dit indrukwekkende amfitheater werd ooit gevochten door gladiatoren en wilde dieren. Heel Rome ging hier naar toe voor vermaak. De gevechten waren bloederig en gingen vaak tot de dood. Het was de Paus die een einde maakte aan deze gruwelijke voorstellingen.


Daarna raakte het Colosseum in verval. Stenen werden weggehaald om voor nieuwe gebouwen te gebruiken en ook de natuur zorgde ervoor dat er steeds minder overbleef van dit ooit zo indrukwekkende bouwwerk. Het was wederom de Paus die hier een einde aan maakte. Hij zag de historische waarde van dit gebouw in en verbood om er ook nog naar één steen af te halen. Daarnaast zorgde hij ervoor dat er renovaties kwamen.

Een Rome zonder Colosseum is niet voor te stellen. De Romeinen zeggen niet voor niets, als het Colosseum valt, dan valt Rome.

Het Colosseum is één van de populairste bezienswaardigheid van Rome. Dat is goed te zien aan de wachtrij voor de kassa die zelfs kan oplopen tot een rij van twee uur. Met deze rondleiding kan je deze wachtrij overslaan.

Forum Romanum

Het Forum Romanum was vroeger het bruisende centrum van de stad. Hier kwam alles bij elkaar. Mensen kwamen hier voor het geloof, voor de handel en politiek. Net zoals het Colosseum raakte ook het Forum Romanum in verval.


Laat je door de Nederlandstalige gids leiden door twee van de belangrijkste en populairste bezienswaardigheden van Rome. Leer meer over de buitengewone geschiedenis van deze twee monumenten. Ideaal voor wie voor het eerst kennismaakt met Rome of het Colosseum en Forum Romanum op een andere manier wil bekijken.

Deze excursies worden via en Nederlandstalige organisator geregeld. Betalen met Ideal


 
 

Relevante artikelen

Het Colosseum
Het Colosseum is een Amfitheater en werd van oorsprong gebruikt voor spelen. Hierbij werden dier tegen dier, mens tegen dier en mens tegen mens ingezet. Naast deze bloederige voorstellingen waren er ook voorstellingen van acrobaten, fluitspelers en anderen. lees verder…
Overzicht excursies
Bekijk onze excursies in het overzicht. Interessante rondleidingen met een ervaren gids. Of koop alvast je kaartjes voor een van de populaire attracties en sla de wachtrij over.lees verder…
Naar Rome met korting
Haal meer uit je vakantie in Rome met een voordeelpas. Er zijn verschillende voordeelpassen, zoals de Roma pass en de Rome citypass. Welke past het beste bij jou? Lees onze vergelijking van deze twee passen lees verder…