Vliegveld Rome

Als je naar Rome wil, zijn er meerdere manieren om hier te komen. Je kunt met de auto, georganiseerde busreis of trein, maar als je hier voor kiest zal je rekening moeten houden met een lange reis. Een overnachting onderweg is geen overbodige luxe.

Een meer voor de hand liggende optie is het vliegtuig. Je bent ongeveer na twee uur al in Rome. Rondom Rome zijn er twee vliegvelden Fiumicino en Ciampino. Bij welke van de twee je uitkomt is afhankelijk vanaf welk vliegveld je vertrekt en met welke vliegmaatschappij je vliegt. Ryanair vliegt vanuit Eindhoven op Ciampino. KLM vertrekt vanuit Amsterdam en vliegt Fiumicino. Van deze twee vliegvelden is Fiumicino de grootste.

Airport Transfer

Of je nou op Fiumicino of Ciampino landt, uiteindelijk wil je in Rome terechtkomen. En dat is vanaf beide vliegvelden nog ongeveer drie kwartier reizen.

Er zijn verschillende shuttlebussen die van Rome vliegveld naar Rome Termini rijden. Vanuit Fiumicino kun je de Leonardo express naar Termini (centraal station Rome) pakken. Vanuit Ciampino kun je de stadsbus pakken naar metrohalte Anagnina, vanuit hier kun je dan verder met de metro.

Je kunt de shuttlebus op het vliegveld in Rome regelen, maar je kunt dit ook alvast van tevoren online regelen.

Shuttlebus Fiumicino

Shuttlebus Ciampino

Een andere optie is een taxi die je niet alleen naar Rome brengt, maar je ook nog eens voor de deur van je hotel afzet. Het nadeel is dat je een stuk duurder uit bent, maar je hoeft niet meer verder te zoeken in Rome waar je moet zijn en je hebt een comfortabelere rit naar de stad van de eeuwigheid.

Taxi Fiumicino

Taxi Ciampino

Voordeelpas

Heb je een voordeelpas dan is je vervoer naar Rome en weer terug naar het vliegveld geregeld. Daarnaast heeft de Rome City pass andere voordelen, zoals 24 uur hop on off bus, entree voor sint Pietersbasiliek en Colosseum inbegrepen, 20% korting op verschillende andere bezienswaardigheden, rondvaarten en fietstochten.