Uitgaan Rome

Rome is een bruisende stad vol leven, zelfs als het nacht is. Bezoekers kunnen genieten van activiteiten die tijdens de nacht georganiseerd worden. Alles is verbonden met elkaar in Rome. Op die manier kun je makkelijk van de ene straat zien wat er in een andere straat te doen is. Zelfs met koud weer zitten er mensen op het terras van een café. Bij de disco bars en piazza’s is het niet anders. Zij behoren tot de meest levendige plekken in Rome als het nacht is.

Bars en Disco’s

In bijna elke straat in Rome is wel een bar of disco te vinden. De bars en disco’s variëren van doelgroep en muziekstijl, zo is er voor iedereen die wil genieten van Rome in de nacht wel iets naar zijn smaak. Het is haast onmogelijk om de hele nacht in één disco of bar door te brengen. Het is juist die afwisseling die voor een geslaagde uitgaansnacht zorgt. Chillen in een bar en daarna uit je dak in één van de disco’s.
meer informatie…

Restaurants

Rome kent een grote variëteit aan restaurants. Er zijn restaurants die geschikt zijn voor een sjiek romantisch diner, maar ook meer budget restaurants of tratditionele restaurants. Waar je wel op moet letten is, dat de restaurants rondom een bezienswaardigheid de hoofdprijs vragen. Maar ga je een paar straten verderop een restaurant zoeken, zullen de prijzen al een stuk betaalbaarder zijn.

Ook is het goed om te weten dat Italianen een andere menu indeling hebben dan wij. vaak bestellen zij eerst een pastagerecht en daarna een vlees of vis gerecht. Gelukkig zijn ze zeker in het centrum van Rome wel gewend dat toeristen gewoon één hoofdgerecht bestellen.

Italianen hebben vaak een klein ontbijt. Ze beginnen de dag met een espresso en een soort zoet croissantje. Maar ook hier hebben de Romeinen aan de toeristen gedacht. Een aantal restaurants serveren uitgebreide broodjes en ontbijt. Het kan even zoeken zijn, maar ze zijn er wel en die broodjes zijn het blokje om meer dan waard.
Meer informatie…

Theaters en operahuizen

In Rome zijn verschillende mooie theaters en operahuizen, die niet alleen voor de voorstelling de moeite waard zijn, maar ook voor de gebouwen die hier voor gebruikt worden. Er worden dan ook regelmatig opera’s, dansvoorstelling en concerten georganiseerd. Rome staat bekend om zijn opera voorstelling die gehouden worden in de Thermen van Caracalla.
Meer informatie…

Concerten en festivals

Wat het uitgaansleven in Rome pas echt levend maakt is de muziek. Rome staat bekend als een echte jazz stad. Naast de straatartiesten die je dagelijks in Rome tegenkomt, kent Rome verschillende concerten, evenementen en festivals die jaarlijks rond dezelfde tijd terugkomen
Meer informatie…