Florence

Florence (in Italië ook wel Firenze genoemd) is de hoofdstad van de regio Toscane. De stad staat bekend als de Renaissancestad van Italië, aangezien zowel een groot deel van de gebouwen als de kunstwerken die in de stad te bewonderen zijn uit deze periode afstammen. Florence is gelegen aan de rivier Arno.

Er zijn verschillende mooie bezienswaardigheden in Florence. Vanuit Rome kun je een ééndaagse excursie boeken om de hoogtepunten van Florence te zien. Entree kaartjes voor Florence Duomo (zondag uitgezonderd. De Duomo is dan niet geopend voor publiek. De gids zal deze dag alles over de Duomo vertellen buiten het gebouw) en Accademia Gallery zijn inbegrepen.

Andere hoogtepunten waar de ervaren Engelstalige gids je langs leidt tijdens deze excursie zijn Ponte Vecchio en piazza della Repubblica

Florence Duomo

De volledige naam van de Duomo is Basilica di Santa Maria del Fiore. Deze basiliek is het symbool voor Florence. De basiliek is herkenbaar aan zijn bruine koepel.

Galerie dell’Academie

In dit museum zijn verschillende schilderijen uit de 14e eeuw te bewonderen. Ook zijn er verschillende werken van belangrijke 18e eeuwse schilders, zoals Bellotto, Canaletto en Guardi. Het pronkstuk in dit museum wat je echt niet mag missen is de David. Het bekende beeld van een naakte man gemaakt door Michelangelo.

Ponte Vecchio

Deze middeleeuwse brug is gelegen over de rivier de Arno en staat bekend om de winkeltjes (vooral juweliers) die zich op de brug bevinden.

piazza della Repubblica

Piazza della Repubblica is een bekend plein in Florence


 
 
Deze excursie wordt georganiseerd via een Nederlandse organisator. Betalen met Ideal

Let op: Voor deze excursie krijg je per mail een voucher. Neem hem mee naar de excursie. Het is tevens je betalingsbewijs.

Meer informatie over Florence op Florence-Nu.nl en bezienswaardigheden Florence.

Overzicht excursies

Relevante artikelen

Forum Romanum
Forum Romanum was een drassig dal wat gebruikt werd voor begrafenissen. Toen men ophield dit dal te gebruiken als begraafplaats, ontstond er een marktplein waar handel gedreven werd door dorpelingen uit nabij gelegen dorpen. Forum Romanum was het centrum in de oudheid. lees verder…
Villa d’este
Deze villa dankt zijn bekendheid aan de magnifieke tuinen rondom de villa. De tuinen zijn rijkelijk versierd met verschillende fonteinen. Het zijn ware parels van Tivoli. Villa d’Este zelf is rijkelijk versierd met fresco’s en reliëfs.
lees verder…
De Engelenburcht
De Engelenburcht wordt ook wel Castel Sant’angelo genoemd. Voordat het gebouw de burcht was zoals we hem nu kennen, heeft hij door de jaren heen verschillende verbouwingen ondergaan. Deze verbouwingen hadden voornamelijk als doel de burcht te verstevigen. lees verder…