Cinecittà World

Veel mensen komen naar Rome voor de cultuur en de geschiedenis. Een bezoek aan het Colosseum staat bij iedereen hoog in de lijst, maar soms wil je meer dan dat. Zeker als je met kinderen naar Rome gaat kan een bezoek aan een pretpark een leuke afwisseling zijn. Er zijn verschillende pretparken in de omgeving van Rome, zoals Rainbow Magicland en Zoomarine. Een ander pretpark is Cinecittà World. Heb je ooit wel eens in een film willen zitten? Als het antwoord ja is, dan is dit pretpark echt iets voor jou.

Cinecittà World heeft als doel om een intense atmosfeer te creëren. Als bezoeker zal je dan ook af en toe moeite hebben met wat nou echt en wat nou fictie is. Het pretpark is zo ingericht dat je als bezoeker naar een denkbeeldige wereld reist. Je kunt hier zelfs samen met de acteurs deel van uitmaken.

Cinecittà World is een van de meest interessantste parken die niet gerelateerd zijn aan de geschiedenis van Rome. Het is het grootste themapark van Italie, met als thema de filmindustrie en alles wat daar bij hoort. Het park beslaat meer dan 140 hectare en is gebouwd in Castel Romano. Dit park is vrij nieuw. Het werd geopend in juli 2014. Cinecittà World is een echt familie park.

Dit themapark wordt gesponserd door de Laurentiis studios. De attracties zijn dan ook authentiek. Some delen die beschikbaar zijn voor publiek zijn acht cinematografische sets, 20 fantastische attracties, thema restaurant en veel meer. Alles binnen hetzelfde park.

Daarnaast is er ook een grote straat met de naam: “Cinecittà Street.” Hier kun je een scene vinden dat doet denken aan het New York van 1920. Naast nostalgie vind je hier veel fun activiteiten, zoals duellen tussen slechterikken uit die tijd.

Cinecittà World is niet alleen een ideale plaats voor mensen die herinneringen op willen halen van oude films, het is ook een fantastische ervaringen voor de kleintjes. Er is zelfs een zone voor jonge kinderen waar ze hun eigen dromen en fantasieën kunnen creëren. Dit gebied heet Sognolabio.

Naast deze gethematiseerde attracties kent het park ook attracties zoals twee achtbanen. Mocht je op zoek zijn naar een adrenaline kick? Dan moet je zeker dit deel van het park bezoeken.


 
 

Relevante artikelen

Rainbow Magicland
Rainbow Magicland is een magisch pretpark in het teken van de Winx feeen. Het park is goed te bereiken vanuit Rome met een shuttlebus. lees verder…
Zoomarine
Zoomarine is een pretpark, waterpark en dierentuin ineen. Het park is met een shuttlebus goed te bereiken vanuit Rome. Ideaal voor wie in de warme zomermaanden een frisse duik wil en daarna de wind door zijn haren wil laten waaien in de achtbaan, gevolgd door een rustmoment tijdens een dierenshow. lees verder…
Excursie Rome
Wil je Rome leren kennen, zoals je hem nog nooit gekend heeft? Alles over de stad ontdekken tot in de details? Een excursie kan hierbij een uitkomst geven. lees verder…