Theaters en operahuizen Rome

In Rome zijn verschillende mooie theaters en operahuizen, die niet alleen voor de voorstelling de moeite waard zijn, maar ook voor de gebouwen die hier voor gebruikt worden. Er worden dan ook regelmatig opera’s, dansvoorstelling en concerten georganiseerd. Rome staat bekend om zijn opera voorstelling die gehouden worden in de Thermen van Caracalla.

De volgende theaters en operahuizen zijn in Rome gevestigd:

Teatro dell’Opera di Roma

Dit theater is te vinden in het historische centrum van Rome. Voorheen stond het ook wel bekend als Teatro Costanzi. Het theater werd gebouwd in 1800 door Domenico Costanzi. Daarna heeft het theater nog verschillende renovaties ondergaan.

Theatro dell’Opera di Rome is vooral bekend voor zijn ballet, dansvoorstellingen en opera’s. Er zijn optredens geweest van namen die over de hele wereld bekend zijn zoals, Pavarottie, Caruso, Del Monaco en Marylin Horne.

Tijdens de zomer wordt er ook wel in de openlucht opgetreden. Deze optredens worden gehouden tussen de ruïnes van de Thermen van Caracalla. De voorstellingen krijgen extra sfeer door de maan en de sterren, waar onder wordt gezongen, gedanst en opgetreden.

Adres
Piazza Beniamino Gigli, 7
Rome

Teatro Olimpico

Het doel van Teatro Olimpico was oorspronkelijk om een plek te creëren voor de cultuur van Rome. Dit Theater is te vinden in Vicenza en werd gebouwd tussen 1580 en 1585. Teatro Olimpico is sinds 1994 onderdeel van de lijst van UNESCO werelderfgoed. Dit theater is één van de drie Renaissance theaters die vandaag de dag nog bestaat. Het theater wordt nog steeds gebruikt voor optredens. Er is slecht plek voor 400 toeschouwers.

Adres
Piazza Gentile da Fabriano 17
Rome

Teatro Argentina

Teatro Argentina is één van de meest bezochte theater in Rome. Het is niet alleen een traditioneel theater, maar ook een historisch theater. Dit theater behoord tot één van de oudste theaters in Rome. Het theater is te vinden in het centrum van Rome.

Tijdens de tweede wereldoorlog waren er in Teatro Argentina verschillende musicals gewijd aan de het Britse en Amerikaanse leger.

Adres
Largo Argentina
Rome

Teatro Valle

Formeel was Teatro Valle een operahuis. Vandaag de dag wordt het meer gebruikt als theater. Teatro Valle werd gebouwd in 1726 na ontwerp van Tommaso Morelli.

Adres
Via del Teatro Valle 23a
Rome

Teatro Sistina

Teatro Sistina is een enigzins nieuwer theater ontworpen door Marcello Piacentini. Er werd gestart met bouwen in 1946. Op 28 december 1949 werd het theater geopend. Het werd toen gebruikt als bioscoop. Daarna werd het gebouw gebruikt voor theater en cabaret.

Adres
Via Sistina, 129
Rome