Fiets Excursie

Tijdens deze drie uur durende fietsexcursie met Nederlandstalige gids door Rome heen. Je komt langs verschillende bekende bezienswaardigheden, zoals het Colosseum, Forum Romanum, Trevi Fontein, Spaanse Trappen, Circus Maximus, Pantheon en Campo de Fiori. Begin je dag met een fietstocht en beslis daarna wat je de rest van de dag wil doen. Deze tocht zal je in ieder geval genoeg ideeën geven.

De gids is zelf inwoner van Rome en kan je alles over de stad vertellen. Deze tocht is ook geschikt voor kinderen. Vanaf 8 jaar zijn er fietsen beschikbaar. Jongere kinderen (tot 20 kilo) kunnen mee op een fietsstoel op de fiets van hun ouders.

Het Colosseum

Wie aan Rome denkt zal automatisch aan het Colosseum denken. Dit Amfitheater uit de oude klassieke Romeinse tijd werd ooit gebruikt voor gevechten tussen gladiatoren. Toen de gevechten stopte, raakte het Colosseum in verval. Toch is er genoeg overeind gebleven om een indruk te geven van het gigantische gebouw dat er ooit stond.

Forum Romanum

Tegenwoordig zie je niet meer dan verschillende ruïnes bij elkaar. Toch was deze plek ooit het bruisende centrum van Rome. De plek waar iedereen heen kwam of het nou voor het geloof was, handel of politiek. Dit was de plek waar je wilde zijn.

Trevi fontein

De Trevi fontein is de bekendste fontein van Rome. Hij is in verschillende films als decor gebruikt. Men zegt dat als je een muntje over je schouder in de Trevi fontein gooit, je ooit terug zal keren naar Rome.

Spaanse trappen

Deze trappen leiden je de berg op naar de Franse kerk Trinità dei Monti. Ze komen uit op Piazza di Spagna. De Spaanse trappen worden ook wel gezien als de hangplek van Rome. Hier kun je even zitten, wat drinken en genieten van het uitzicht.

Circus Maximus

Vroeger was Circus Maximus een wedstrijdveld voor wedstrijden met paard en wagen. Tegenwoordig zie je hier vooral een uitgestrekt veld. De omtrekken van Circus Maximus zijn nog wel zichtbaar, net zoals een klein deel van de tribunes.

Campo de Fiore

Als laatste komen we langs Campo de Fiore. Het bekendste marktplein van Rome. Op de markt kun je verschillende groenten, fruit en kruiden kopen.

Let op: Je krijgt via de mail een online voucher. Neem deze mee naar de excursie, het is je betalingsbewijs.

Deze excursie wordt aangeboden door een Nederlandse organisator. Betalen met Ideal

Relevante artikelen

Fietsen in Rome
Je wil Rome verkennen op de fiets, maar niet met een gids? Er zijn verschillende fietsverhuurpunten in Rome. Om teleurstellingen te voorkomen is het handig om alvast van tevoren je fiets te huren. lees verder…
Overzicht excursies
Bekijk onze excursies in het overzicht. Interessante rondleidingen met een ervaren gids. Of koop alvast je kaartjes voor een van de populaire attracties en sla de wachtrij over.lees verder…
Naar Rome met korting
Haal meer uit je vakantie in Rome met een voordeelpas. Er zijn verschillende voordeelpassen, zoals de Roma pass en de Rome citypass. Welke past het beste bij jou? Lees onze vergelijking van deze twee passen lees verder…