Rome Discotheken

Rome is een schitterende stad in de ruime zin van het woord. Er is zoveel te zien en te ontdekken. Zeker voor wie van geschiedenis, kunst en cultuur houdt, maar ook voor wie graag wijn en locale gerechten wil proeven of voor wie vooral wil winkelen. Daarnaast heeft Rome een bruisend nachtleven met verschillende cafe’s, discotheken en nachtclubs.

Het is niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken als er zoveel is, daarom hebben wij een aantal van de beste nachtclubs en bars op een rijtje gezet.

Ex Magazinni

Deze discotheek is te vinden aan de Via dei Magazzini Generali nummer 8. Ex Magazzini wordt gezien als één van de beste discotheken van Rome. Er worden verschillende stijlen muziek gedraaid, van hip hop tot electronic.

Het is niet alleen een discotheek waar je kan dansen en drinken, maar ook een discotheek waar je kan genieten van live muziek en theater optredens. Daarnaast wordt Ex Magazinni gebruikt voor film festivals.

Ex Magazzini opent zijn deuren op vrijdagen en zaterdagen van 19.00 tot 4.30. Entree € 7,-

Alien Disco

Deze nachtclub behoort tot één van de grootst van Rome. Hij is te vinden aan de V Vellerti 13-19 en is elke dinsdag en zaterdag geopend van 23.00 tot 5.00

Wat Alien Disco vooral een must see disco maakt is zijn unieke futuristische thema. Iets dat vooral jeugdige bezoekers aantrekt. De nachtclub kent een grote variëteit aan upbeat techno muziek. Ook de dansvloer is zeker de moeite van een dansje waard met zijn licht systeem en revolutionair ontwerp.

De entree bedraagt € 15,50 inclusief gratis drankjes.

Fiddler’s Elbow

Fiddler’s Elbow is de allereerste bar die niet alleen een Ierse eigenaar, maar ook een Ierse management heeft. De bar is te vinden in één van de oudste delen van Rome, Via dell Olmatata 43, vlakbij het Colloseum. Behalve Rome is er ook in Venetië en Florence een Fiddler’s Elbow.

De bar kent een grote assortiment aan bier, wijn en cocktails. De specialiteit van Fiddler’s Elbow is Guinness.

Fiddler’s Elbow is ideaal voor mensen die zoeken naar een plek om te relaxen. Iets dat heel goed kan bij Fiddler’s Elbow met hun grote sateliet televisie waar sportevenementen op te zien zijn. Daarnaast is er een pool tafel en dartbord.

Scholars Lounge

Scholars Lounge is net als Fiddler’s Elbow een Ierse pub. Scholars Lounge staat goed aangeschreven. De pub werd in 2005 geopend en is momenteel te vinden tussen Largo di Torre Argentina en Piazza Venezia.

In deze bar kunnen gasten genieten van een grote variëteit aan live muziek en drankjes. Scholars Lounge heeft een grote collectie Italiaanse wijnen, elf verschillende soorten bier en meer dan honderd verschillende cocktails. Daarnaast kan er ook eten besteld worden.

Op dinsdagavond heeft Scholars lounge een karaoke avond.

Ciak Dance

Wil je de ervaring van een wilde nacht uit? Ga dan uit je dak bij Ciak Dance. Met de verschillende soorten muziek van disco tot hip hop tot house, heeft iedereen het gegarandeerd naar zijn zin.

Ciak Dance biedt niet alleen goede muziek en een mooie disco ruimte, maar ook een uniek thema ontwerp. De karakters en scènes van o.a. de superman films versieren de muren.

Ciak Dance is te vinden aan de U.S. Saba 11a. Tijdens de zomer verhuist Ciak Dance zijn activiteiten naar Ciak Estate, vd Artigianato 34. Ook al is de officiële huisvestiging van Ciak Dance tijdens de zomer gesloten, de disco ruimte blijft open voor publiek. Ciak Dance is open van dinsdag tot zondag van 23.30 tot 4.00. Entree € 18,- op donderdag is er een speciale entree van € 8,- entree is inclusief drankjes.<

Charro Café

Het Mexicaanse Charro Café is perfect voor wie op zoek is naar een nacht met een snufje Romeinse sfeer. In het Charro Café wordt pop en house gedraaid. Zij bieden een brede selectie bier en andere drank met soms een Mexicaanse twist. Ook is er een dansruimte. Als je naar het Charro Café wil gaan, kun je beginnen met een heerlijke diner uit Romeinse keuken in hun restaurant ruimte, voordat je naar het Café gaat.

Charro Café is te vinden aan de via de Monte Testaccio 73. Het restaurant is geopend van maandag tot zaterdag van 18.30 tot 23.30. De disco ruimte is geopend van maandag tot zaterdag van 23.30 tot 3.30. De entree voor de disco bedraagt € 5,-