Taxi Rome

Wie op het vliegveld aankomt in Rome zal vervoer nodig hebben, ongeacht of je op Ciampino of Fiumicino aankomt. Eenmaal in Rome zelf is het niet altijd handig om te voet overal heen te gaan. Soms zijn de afstanden te ver.

Gelukkig is er genoeg keuze in Rome wat betreft het openbaar vervoer. Je hebt de metro, deze bestaat momenteel uit drie lijnen. Lijn A, Lijn B en Lijn C, de laatste lijn is nog niet afgerond en zal in de toekomst meer stations hebben. Ook zijn er toekomstplannen voor een lijn D. De bus is ook een mogelijkheid. Vanaf het vliegveld zijn er verschillende shuttlebussen die je naar het hoofdtreinstation in Rome Termini kunnen brengen. Maar misschien ben je op zoek naar iets meer luxe. Je wil niet op Termini uitkomen, maar afgezet worden voor de ingang van je hotel. In dat geval is de taxi een goede optie. Maar waar let je op? Hoe weet je zeker dat je een officiële taxi hebt? Oplichting en teveel geld betalen, dat is het laatste waar je op zit te wachten als je op vakantie bent.

Taxi

De taxi’s in Rome zijn te herkennen aan een taxibord op het dak, een grote gele sticker aan de zijkant met het certificaat van Comune di Roma. Daarnaast zijn ze te herkennen aan hun witte of gele kleur. Als je een taxi in Rome wil, is het af te raden eentje aan te houden midden op de weg. Er zijn verschillende taxi standplaatsen in de stad. Het is verstandiger om daarheen te gaan.

Voor en nadelen

Er zijn genoeg redenen om een taxi te pakken. Niet alleen als je van het vliegveld naar Rome wil, maar ook in Rome zelf. Luxe en comfort is de voornaamste. Je hebt een voertuig waar alleen jij en reisgezelschap in zit. De stoelen zijn comfortabel. Bagage kun je in de kofferbak kwijt. De chauffeur kan je recht voor je hotel afzetten. Toch zijn er ook een aantal nadelen. De voornaamste zijn de kosten. Een taxi is nou eenmaal een stuk duurder dan de bus of de metro. Vaak wordt er naast de ritprijs verschillende toeslagen berkend door de chauffeur. Bovendien zul je niet de eerste toerist waarbij de taxichauffeur meer vraagt.

Wil je op een comfortabele manier van het vliegveld naar het centrum van Rome, maar vind je de taxi te duur? Een shuttlebus is een goed alternatief.

Relevante artikelen

Metro
Rome kent twee hoofdlijnen en een lijn die van vliegveld Fiumicino naar treinstation Termini rijdt. Deze laatste rijdt over een deel van de andere twee lijnen. Lijn C is in aanbouw. Naar verwachting zal deze in 2015 klaar zijn. lees verder…
Segway tour
Ontdek Rome met het voertuig van deze tijd, de Segway. De tour wordt begint met een half uur durende oefenrondje. zo kan iedereen de Segway goed onder de knie krijgen, voordat de drie uur durende tour begint. lees verder…
Hop on Off bus
Breng je voor het eerst een bezoek aan Rome? Maak dan kennis met de stad met de hop on off bus. Je geniet van het uizicht, terwijl je luistert naar de verhalen over Rome via de koptelefoon. Ook is er een Engelssprekende gids aanwezig. lees verder…