Eur park

Het Eur park is een activiteiten park in de wijk Eur. De activiteiten zijn verdeeld over twee naast elkaar gelegen parken. Het adventure park heeft activiteiten als een klimparcours in de bomen, boogschieten enz. Het Energy park heeft verschillende sportieve activiteiten zoals skaten, voetballen en mountainbiken. In totaal kun je 12 verschillende activiteiten doen.

Adventure

Het klimparcours bestaat uit zeven verschillende routes. De routes variëren in moeilijkheid. Zo is er voor zowel beginners als gevorderden genoeg uitdaging. Tijdens het klimmen worden ze begeleidt door één van de instructeurs. Niet alleen kinderen, maar ook volwassen kunnen één van de klimparcoursen doen.

Voor kinderen tussen de 1 meter en 1 meter 40 is er Treetop junior. Zij kunnen kiezen uit zeven verschillende routes. Voordat je gaat klimmen, krijg je eerst uitleg van de instructeurs en een klimuitrusting.

Voor iedereen boven de 1 meter 40 zijn eveneens zeven uitdagende klimparcours. Uiteraard krijg je ook hierbij van tevoren uitleg van de instructeurs en een klimuitrusting.

Naast de verschillende klimparcoursen is er een klimtoren. Hou je niet van klimmen? In het adventure deel kun je ook boogschieten.

Andere ‘rustigere’ activiteiten die je in het adventure deel kunt doen, zijn o.a. volleyballen, badmintonnen en tafeltennissen. Voor kinderen onder de vier jaar is er een speeltuin.

Energy

Verken het skatepark met je skateboard. Of speel in een team een lasergame. Een ander team spel is ‘soft archery’ dit boogschiet spel lijkt op paintballen, maar dan met pijl en boog. Er zijn twee mountainbike pomptracks voor jeugd en volwassenen.

Een ander leuk teamspel is tafelvoetbal. Je speelt dit niet met poppetjes, maar met echte mensen. Of ga een potje zeepvoetbal spelen. Hierbij speel je op een opblaas veld dat nat gemaakt is en ingesmeerd met zeep voor extra uitdaging.

Cursussen

Je kunt in dit park verschillende cursussen volgen, zoals boogschieten, skaten, klimlessen

Picknicken in de bomen

Het is mogelijk om een picknickruimte af te huren tussen de bomen. De drie platformen hangen zeven meter boven de grond. Het eten wordt in een mandje naar boven getakeld. Een unieke ervaring.

Animatie

Tijdens het weekend en op sommige feestdagen kun je in het park genieten van shows en entertainment.

Hoe kom je er?

Neem de metro lijn B richting Laurentina en stap uit bij halte Eur Palasport. Daarna loop je eerst richting het sportstadion. Daar loop je voorbij. Daarna ga je richting de zendmast. Deze zendmast staat op de parkeerplaats bij het Energypark en is van grote afstand goed zichtbaar.

Openingstijden winterperiode
Van 1 november tot 31 maart
van 10:00 tot 18:30 uur

Openingstijden zomerperiode
Van 1 april tot 31 oktober
van 10:00 tot 20:00 uur

Adres
EurPark
Piazza Pakistan
00144 Rome RM

Relevante artikelen

Eur
Eur is een van de nieuwste wijken in Rome. Hij werd ontworpen voor de wereldtentoonstelling van 1942 om 20 jaar heerschappij van Mussolini te vieren. Door de 2e wereldoorlog kon de tentoonstelling niet doorgaan. Met deze wijk had Mussolini de visie om het oude Rome terug te laten komen in de moderne gebouwen. lees verder…
Cinecitta studio’s
Ontdek de grootste filmstudio’s van Europa. Cinecitta is de plek waar verschillende bekende Amerikaanse films, zoals Ben Hur, zijn opgenomen. Als bezoeker kun je de exposities bezoeken. Ook is het mogelijk om met een gids een aantal sets te bekijkenlees verder…
Ara Pacis Augustae
Ara Pacis Augustae is een vredesaltaar dat gebouwd is voor keizer Augustus in opdracht van het senaat. Zoals de naam al doet vermoeden staat het altaar symbool voor de vrede. lees verder…