Tweelingkerken

De tweelingkerken zijn twee kerken op piazza di Popolo die tegen over elkaar staan. Ze worden zo genoemd omdat ze bijna identiek zijn. Als je beide kerken goed bekijkt en vergelijkt dan zul je zien dat er toch enkele verschillen zijn.

De kerken werden ontworpen door Carlo Rainaldi als onderdeel van een ontwerp voor een monumentale doorgang van Via del Corso. Deze opdracht werd gegeven door Paus Alexander VII.

In beide kerken is het wapenschild van kardinaal Girolamo Gastaldi terug te vinden. Deze werd toegevoegd als dank voor zijn financiering om de kerken te kunnen verwezenlijken.

Santa Maria in Montesanto

Santa Maria in Montesanto werd van de tweelingkerken als eerste gebouwd in 1662. De bouw werd in 1675 voltooid.

Bernini heeft de bouw van Carlo Rainaldi overgenomen. Zo heeft hij de beelden van de heiligen aan de buitenkant van kerk gemaakt. Uiteindelijk werd de kerk voltooid door Carlo Fontana. De klokkentoren is later in de 18e eeuw aan de kerk toegevoegd.

Santa Maria dei Miracoli

Santa Maria dei Miracoli werd tussen 1675 en 1681 gebouwd. De decoratie aan de binnenkant is gemaakt door een leerling van Bernini, Antonio Raggi. Bij het hoge altaar is een afbeelding van de heilige maagd. Aan deze afbeelding heeft de kerk zijn naam te danken.

Relevante artikelen

De mond van de waarheid
Vroeger hadden de Romeinen een goede manier om er achter te komen of iemand had gelogen. De verdachte leugenaar moest zijn hand in de mond van de waarheid stoppen. lees verder…
Ninfa
Ninfa is een ruïne plaatsje dat 64 kilometer ten zuid-oosten van Rome ligt. Het dorpje ligt aan de voet van de Lipini bergen. Dit plaatstje staat bekend om zijn botanische tuinen. lees verder…
Overzicht Kerken
kerken-Santamariamagiore Rome is een stad waar het Katholieke geloof als het ware geboren en verspreid is. Ooit was dit geloof niet meer dan een sekte, maar hij groeide uit tot meer. Een geloof dat wereldwijd door vele mensen gevolgd wordt. En dit is terug te zien in de stad met zijn vele kerken. lees verder…