Museo delle Cere

Iedereen kent wel Madame Tussauds in Amsterdam, waar je oog in oog komt te staan met bekendheden uit de muziek en filmwereld, geschiedenis, politiek en het koninklijk huis. Maar in plaats van de echte mensen, ontmoet je hun wassenbeelden die levensecht lijken. In Rome hebben ze ook zo’n museum, Museo delle Cere.

Oog in oog met je idool

Museo delle Cere werd opgericht in 1958 door Fernando Canini. Dit museum wordt gezien als de derde meest belangrijke wassenbeeldenmuseum vanwege de grootte van de collectie. Canini kwam op het idee voor Museo delle Cere na zijn bezoek aan Engeland en Frankrijk waar al een wassenbeeldenmuseum was. Als een van de belangrijkste steden van Europa, kon zo’n museum in Rome niet ontbreken. Vandaag de dag zijn er in het museum 250 beelden. Deze karakters zijn verdeeld in verschillende categorieën: muzikanten, uitvinders, het klassieke oude Rome, Pauzen, figuren uit sprookjes, acteurs, geschiedenis en schilders. Je kunt oog in oog staan met je idool van nu en die van vroeger. Denk maar aan Barack Obama, Leonardo Da Vinci, Columbus en Sneeuwwitje. Behalve dat de figuren een perfecte kopie van de persoon is, dragen ze ook originele kleding.

Het proces

Voor wie meer wil weten over hoe de wassen beelden ontstaan, kan dit proces bekijken in het museum. Je mag in het laboratorium van Museo delle Cere kijken, waar je kunt zien hoe de wassen beelden tot stand komen. De beelden gaan door zes stadiums heen, voordat een klompje was een heel beeld is. In het laboratorium kun je dit hele proces bekijken.

Voor iedereen

Het wassenbeeldenmuseum is een museum dat geschikt is voor iedereen. Of je nou alleen gaat, met je partner of de hele familie, je zult gegarandeerd goed vermaken in Museo delle Cere. Het is een goede manier om over geschiedenis en hedendaagse zaken te leren, zonder dat het kinderen verveeld. Het museum is groot genoeg om er een halve dag door te brengen.

Tip: Breng je een bezoek aan dit museum met je kinderen, bezoek dan ook de speelgoedwinkel Toy shop little Bigtown. Deze vind je tegenover het wassenbeeldenmuseum.

Adres
Museo delle Cere is dagelijks geopend van 9.00-21.00
Piazza SS. Apostoli, 68/A (vlakbij piazza Venezia)

Relevante artikelen

Piazza Venezia
Piazza Venezia is een verkeersplein in het centrum van Rome. Op dit plein vind je het monument van Victor Emanuelle II dat als een groot wit gebouw afsteekt van de omgeving. Andere gebouwen op dit plein zijn Palazzo Venezia, Palazzo Bonaparte en een van de oudste basilieken van Rome, Basilica san Marco. lees verder…
Vaticaanse Musea
Het Vaticaan museum bestaat uit meerdere musea en galerieën die door het Vaticaan opengesteld is aan het publiek. De musea zijn door verschillende pauzen opgericht. Zij hoorden bij de eerste kunstliefhebbers die hun collecties voor publiek opende. lees verder…
Rome met kinderen
Ook voor kinderen is er genoeg te doen in Rome. Denk aan pretparken in de omgeving, waterparken, dierentuinen en natuurlijk ook musea speciaal voor kinderen, zoals Explora en Technotownlees verder…

Naar plattegrond Rome