Excursie sint Pieters basiliek

Wat zijn nou de echte hoogtepunten van Rome? Bezienswaardigheden die je niet mag missen. Waarschijnlijk zul je als eerste denken aan het Colosseum en als tweede de sint Pietersbasiliek. Met deze excursie bezoek je de sint Pieter. Laat je betoveren door alle praal aan de binnenkant van de basiliek. Waar je ook kijkt, plafond, muur, vloer, alles is versierd en elke versiersel is daar niet zomaar. De sint Pieters basiliek is een basiliek vol symbolen. De andere bezienswaardigheden waar je met deze excursie langskomt zijn het Pantheon, de Trevi fontein en Piazza Navona. Met deze excursie wordt je in drie uur rondgeleid door een Engelstalige gids.

Sint Pieters basiliek

Als je een bezoek brengt aan de Sint Pieters basiliek, raak je niet uitgekeken. Dit is dan ook de grootste basiliek ter wereld. Aan de buitenkant kun je op een mooi plein met twee symmetrische fonteinen en beelden rondlopen. Het plein is rond en rondom zijn er pilaren gebouwd.

Tip: Hou je aan de kledingvoorschriften van de kerk. Dat wil zeggen geen pet of hoed op je hoofd, geen blote schouders of buik, en onderkleding moet over de knieën komen.

Pantheon

Het Pantheon is niet zomaar een kerk. Ooit was dit gebouw een tempel. De meeste tempels zijn vernield toen eenmaal de Christendom het grootste geloof werd in Rome. Maar dit lot is het Pantheon bespaard, omdat deze als kerk werd omgedoopt. Wat het Pantheon bijzonder maakt, is zijn koepel. Als je naar boven kijkt, zie je een gat in het dak. Dit gat zorgt voor een ideale belichting binnenin het gebouw.

Trevi fontein

De Trevi fontein is een late barok fontein, ontworpen door Bernini. Het is de bekendste fontein van Rome. Misschien heb je hem al eens gezien, zonder eerder in deze stad te zijn geweest. De Trevi fontein wordt in verschillende films, zoals o.a. La dolce Vita en Angels and Demons, als decor gebruikt.

Wil je er zeker van zijn dat je ooit nog een keer terugkomt naar Rome? Gooi dan een muntje over je schouder in de Trevi fontein. De munten die in de fontein terechtkomen worden door de gemeente van Rome gebruikt voor goede doelen.

Piazza Navona

Dit plein is één van de gezelligste van Rome. Met Carnaval is er van alles te doen op dit plein en met kerst kun je de kerstmarkt op Piazza Navona bezoeken.

Het plein is vlakbij het Pantheon. Er zijn drie verschillende fonteinen bij Piazza Navona, La Fontana dei Quattro Fiumi, ontworpen door Bernini, Fontana del Moro en Fontana dell Nettuno.

Er is veel te vertellen over de sfeer en de gezelligheid van Piazza Navona, maar soms zeggen woorden niet genoeg en moet je het gewoon zelf ervaren.

Wil je wel de sint Pietersbasiliek zien, maar hoef je niet ook nog naar het Pantheon en de Trevi fontein? Kies dan voor een van de volgende opties

Tickets sint Pietersbasiliek
Boek alvast je kaartjes en sla de wachtrij over. Je kunt de basiliek verkennen met een audioguide

De Koepel
Een van de dingen die de Sint Pietersbasiliek zo bijzonder maakt, is zijn koepel. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over Rome en Vaticaanstad. Daarnaast kun je de binnenkant van de koepel bewonderen en heb je uitzicht van bovenaf op basiliek aan de binnenkant. De lift is bij dit ticket inbegrepen. Zo kun je de eerste 171 treden al overslaan. Het laatste stuk gaat wel met een trap.

Tickets sint Pieterbasiliek plus Hop on Off
Verken Rome met de Hop on Off bus in combinatie met een bezoek aan de sint Pietersbasiliek waarbij je de lange wachtrij overslaat

Tickets sint Pietersbasiliek plus cruise
Wil je Rome verkennen vanuit een boot? dat kan met een cruise over de tiber. Combineer het met een bezoek aan de sint Pieters basiliek en sla de lange wachtrij over

Deze excursies worden via en Nederlandstalige organisator geregeld. Betalen met Ideal

Relevante artikelen

Excursie overzicht
Ontdek al onze excursies in het overzicht. Maak een fiets of wandeltocht door Rome met een ervaren gids. Of sla de wachtrij over bij populaire attracties door alvast je kaartje te kopen lees verder…
Tickets Vaticaanse musea
De Vaticaanse musea zijn een van de populairste en bekendste musea van Rome. Dit is o.a. te danken aan de plafondschildering de schepping in de Sixtijnse kapel. Boek een excursie of koop alvast je kaartjes. lees verder…
Sint Pieters basiliek
De sint Pieters basiliek is de grootste basiliek ter wereld. Deze basiliek is zowel van binnen als van buiten rijkelijk versierd. Vanaf de koepel heb je een prachtig uitzicht over Vaticaanstad en Rome. lees verder…