Ciampino

Ciampino is van de twee vliegvelden in Rome de kleinste. Het is vliegveld waar de budgetvluchten, zoals Ryanair vanuit Eindhoven, aankomen. Dit vliegveld is de oudste van de twee en tot de komst van vliegveld Fiumicino de grootste. Ciampino ligt langs de ringweg en ligt 12 kilometer ten zuid west van Rome.

Geschiedenis

Ciampino is sinds 1916 als vliegveld in gebruik. Tot 1960 was dit vliegveld het hoofdvliegveld van Rome. Dat was het jaar dat Fiumicino gebouwd werd en het nieuwe hoofdvliegveld van Rome werd.

Voornamelijk de laatste paar jaar is Ciampino drukker en populairder geworden. Dit is voornamelijk te danken aan de budgetvluchten van o.a. Ryanair en Easyjet.

Vanwege de drukte op Ciampino komt er in toekomst waarschijnlijk een derde vliegveld in de buurt van Rome.
Ciampino

Naar Rome

Als je vanuit Ciampino naar Rome wil reizen, heb je twee opties. Je kunt met de stadsbus naar Metro Anagnina en vanuit daar kun je op metrolijn A stappen richting Termini.

Koop alvast je metrokaartje online. De metro kaart is 72 uur lang gelding

De andere optie is de Terravision bus. Kaartjes hiervoor kunnen bij het loket in de hal gekocht worden. Deze comfortabele bus zet je af bij Termini. Van daaruit kun je te voet, met de bus of metro naar je hotel

Auto huren

Voor wie niet alleen Rome, maar ook zijn omgeving wil bezoeken, kan in de hal terecht om een auto te huren. De loketten hiervoor zijn te vinden in de aankomsthal. Bedrijven waarbij je een auto kunt huren op Ciampino zijn o.a Avis, Hertz en Euopcar.

Het is altijd raadzaam om deze van tevoren op te zoeken en te vergelijken. Zo weet je welke auto het beste bij je past.

Winkelcentrum

Heb je tijd over of wil je nog snel een souvenir kopen? Bij Ciampino is een winkelcentrum met gezellige winkels, cafés en restaurants. De winkels variëren van kledingwinkels tot boekenwinkels.

Relevante artikelen

Metro
Rome kent twee hoofdlijnen Lijn A heeft een aftakking naar vliegveld Fiumicino. Wie op vliegveld Ciampino aankomt kan met de stadsbus naar Anagnina en daar de metro pakken. Beide metrolijnen gaan naar Termini.lees verder…
Fiumicino
Rome kent twee vliegvelden. Van deze twee is Fiumicino het hoofdvliegveld en de grootste. Je komt hier aan als je via Amsterdam, Rotterdam of Brussel (KLM of de Italiaanse vliegmaatschappij Alitalia) vliegt. lees verder…
Rome voordeelpas
Met deze Rome voordeelpas krijg je verschillende leuke kortingen. De kaart is geldig voor twee personen. Met deze pas lopen kortingen op tot 50% bij onder andere musea.lees verder…