Zoomarine waterpark met bus vanaf Rome Termini

Rome heeft zeker meer te bieden dan alleen historische ruïne en architectuur uit de oudheid. Naast zijn brede geschiedenis, kent Rome verschillende activiteiten en plaatsten die de nodige plezier en opwinding bieden voor zowel volwassenen als kinderen. Sommige van deze plaatsen zijn in Rome zelf te vinden, anderen vind je buiten Rome. Zoomarine Water Amusement park of kort gezegd Zoomarine, is zo’n park. Zoomarine kan het makkelijkst bereikt worden met de shuttle bus die vlakbij Rome Termini (centraal station Rome) vertrekt. Kaarten voor het waterpark met shuttle bus kunnen op voorhand online besteld worden.

Zoomarine bij Rome is niet het eerste Zoomarine park van de wereld. Het eerste is te vinden in Portugal. Sinds 2009 is er ook bij Rome een Zoomarine. De dieren in het park, zijn alleen dieren die in het park zelf of een andere dierentuin geboren zijn.

Zoomarine is in Torvaianica, Pomezia en beslaat meer dan 34 hectare, zowel water als land. Dit park is de combinatie van een pretpark, zwembad en dierentuin. Tijdens het bezoek aan het park dragen veel mensen flippers en zwemkleding en dat is niet gek natuurlijk, als je bedenkt dat iedereen wel graag even een duik wil nemen in het zwembad wanneer het hun uitkomt.

Zoomarine-Delfini-2

Shows

Als je moet benoemen wat nou echt het hoogtepunt van Zoomarine is, dan zijn dit toch zeker de verschillende dieren en adembenemende shows met o.a. dolfijnen. Behalve dolfijnen zijn er ook shows met zeeleeuwen en zeehonden. En dan is er nog de show van de verloren schat en de zeemannen. Een hilarische show, die bij iedereen op zijn minst een glimlach op het gezicht tovert. Heb je genoeg zeeleven gezien? Dan is er nog de show van het betoverde bos, waarbij gebruik gemaakt wordt van tropische vogels. De verschillende shows hebben niet alleen als doel om mensen te vermaken, maar ook een leerzaam doel. De bezoeker leert de dieren kennen en leert meer over hun omgeving en over hoe ze leven.

Zwembaden

Naast de verschillende soorten shows waar je naar kunt kijken, kun je ook zwemmen in Zoomarine. Hiervoor kun je terecht bij twee grote zwembaden. Bij de zwembaden staan verschillende badmeesters.

Het eerste zwembad is vooral een familiebad. De diepte verschilt van 0,2 meter tot 1,2 meter. Daarnaast staan er aan de kant van dit zwembad verschillende parasols en strandstoelen.

Zoomarine denkt niet alleen aan gezinnen met jonge kinderen, maar ook aan bezoekers die op zoek zijn naar wat meer actie. Zij kunnen terecht in het tweede zwembad. Dit zwembad beschikt over vijf verschillende waterglijbanen.

Zoomarine-Aqua-park

Pretpark

Zoomarine is meer dan alleen een dierentuin en een zwembad. In het park zijn verschillende attracties, zoals een achtbaan, een wildwaterbaan en een dinosauruspark.

In het park in een restaurant en er zijn elf verschillende snackbars over het terrein verspreidt.

Zoomarine-Harakiri

Hoe kom je er?

Vanuit Rome rijden er shuttlebussen naar Zoomarine. De bussen vertrekken bij Termini aan de kant van via Marsala, tegenover Caffe Trombetta. De bus vertrekt om half 10, maar let er op dat je zeker een half uur van tevoren aanwezig bent. De bus staat er al en vol is vol.

Kaarten voor het waterpark met shuttle bus kunnen op voorhand online besteld worden.