Rome met kinderen

Waar denk je als eerste aan als je naar Rome wil met je kind? Is dit wel een geschikte vakantie bestemming? Het antwoord is ja. Rome heeft juist voor kinderen veel te bieden. Samen met mijn man ben ik meerdere keren in Rome geweest. Het is fijn om er eens met zijn tweeën tussen uit te zijn, maar tijdens zo’n reis missen we de kinderen wel. Daarom zijn zij onze laatste twee vakanties meegegaan. Bij de eerste vakantie waren ze zes en drie, bij de laatste zeven en vier. En ik moet zeggen dat die vliegreis heel erg meeviel. En wat misschien nog belangrijker is, hun vakantie was zeker zo leuk als die van ons.

Een probleem waar veel ouders zich voor de vliegreis druk over maken is: ‘Hoe hou ik de kinderen die twee uur in het vliegtuig (reistijd naar Rome vanuit Nederland) bezig?’ Soms kan dit zelfs een reden zijn om toch maar niet naar Rome te gaan. Dit is zonde, want met een beetje voorbereiding kun je zo’n vliegreis prima overleven.

In het vliegtuig mag je allemaal één handbagage meenemen. De precieze afmetingen kun je vinden op de site van de vliegmaatschappij waar je mee vliegt. Kinderen hebben niet zoveel bagage nodig als volwassenen. Wat wij merken is dat zij met z’n tweeën genoeg hebben aan één tas. Daarmee hou je een tas over en die kun je dan weer goed gebruiken als vermaaktas in het vliegtuig. Vul hem met speelgoed, kleurboeken, kleurpotloden spelletjes, leesboeken enz. Vervelen ze zich dan kunnen ze daar iets uitzoeken. Je zult merken dat de tas niet twee uur lang nodig is. Vaak vinden kinderen het naar buiten kijken heel leuk. En dan raden waar we nou ergens boven vliegen. Als ze dan ook nog eens een foto van die wolken kunnen maken is het feest compleet.

romemetkinderen-vliegtuin

Rome met kinderen, wat gaan we doen?

Je bent in Rome aan gekomen. Dan is er de volgende vraag: ‘Welke activiteiten kunnen we met kinderen doen?’ Rome is een stad die zeker ook voor kinderen veel te bieden heeft. Het is de ideale stad om cultuur af te wisselen met plezier. De meeste musea vinden kinderen meestal even leuk en interessant, maar na een uur hebben ze het vaak al weer gezien. Bovendien is een hele middag stil zijn en niet mogen rennen vaak iets teveel gevraagd, zeker voor jongere kinderen. Zijn je kinderen de tien gepasseerd dan kan het een ander verhaal zijn.

Toch zijn er een aantal musea die juist voor kinderen heel leuk zijn. Daarnaast kun je nog denken aan een pretpark die vanuit Rome met shuttlebus goed te bereiken is en excursies.

Excursie

Als je nog niet zo goed weet wat je kunt doen in Rome met kinderen. Of je bent op zoek naar een groepsactiviteit, dan zijn deze excursies misschien een goed idee.

Time Elevator

Veel kinderen vinden het jammer dat ze niet terug kunnen in de tijd. Kennismaken met een bekende kunstenaar, zoals Michelangelo.

Met Time Elevator kom je aardig in de buurt. Deze 5d bioscoop laat zien hoe Rome vroeger was. Je gaat terug naar de achtste eeuw voor Christus. Je maakt kennis met personen die Rome mee gevormd hebben. Niet alleen Michelangelo, maar ook Nero. Door het bewegende platform wordt deze reis terug in de tijd intenser.

Gladiatorenschool

Leer vechten als een gladiator op de gladiatorenschool. In traditionele kleding en een oefenzwaard leer je de gevechtstechnieken uit het oude Rome. Als afsluiter kan er meegedaan worden aan het gladiatoren tournooi. Ook kun je een kijkje nemen in het gladiatoren museum.

De gladiatorenschool is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar Lees verder…

Fietstocht

De fiets is een ideaal vervoersmiddel om met een groep Rome te verkennen. Ook voor kinderen is dit een leuke excursie. Kinderen tot 20 kg hoeven niet zelf te fietsen, zij kunnen mee op de fiets in een kinderzitje. lees verder…

Musea

Explora kindermuseum

Explora kindermuseum is, zoals de naam al zegt, een museum speciaal voor kinderen. Het museum is gericht op spelend ontdekken. Er zijn verschillende afdelingen, voor verschillende leeftijdsgroep. Zo is het museum zowel voor de kleintjes van vier als de grote van tien leuk en interessant.

Spelenderwijs maken kinderen kennis met o.a. economie, communicatie en nieuwe technologieën. lees verder…
Explora kindermuseum Rome

Technotown

Technotown is de stad van techniek en wetenschap. Doormiddel van verschillende workshop kunnen kinderen kennis maken met technologie. Lego WeDo is een populaire workshop, waarbij kinderen leren hun robot zo te programmeren dat deze langs verschillende obstakels kan rijden. Het personeel is Engelstalig. Informeer aan de balie voor de workshops van die dag. Lees verder…

Museo delle Cere

Museo delle Cere is een wassenbeelden museum. Sta oog in oog met bekendheden van vroeger en nu. Het museum kent verschillende kamers, waarin je terug gaat in de geschiedenis, kennis maakt met kunstenaars, dichters en acteurs. Daarnaast kun je ook kennismaken met sprookjesfiguren. Zowel jong als oud raakt niet uitgekeken.
Het museum is in de buurt van Piazza Venezia. Toy shop little Bigtown is in dezelfde straat aan de overkant als Museo delle Cere. Ideaal voor wie deze twee wil combineren. Lees verder…

Pretparken

Pretparken doen het eigenlijk altijd wel goed bij kinderen. Zeker naar al het cultuur snuiven, kan een pretpark een verademing zijn voor het hele gezin.

Rainbow Magicland
Rainbow Magicland ligt aan de rand van Rome. Het park heeft als thema magie. Er zijn verschillende shows en attracties. Genoeg voor een hele dag vertier.

En niet onbelangrijk, het park is met het openbaar vervoer goed te bereiken. Lees verder…

Zoomarine

Zoomarine is een Pretpark, waterpark en dierenpark ineen. Het park ligt op ongeveer een uur rijafstand van Rome af. Je kunt er met de auto heen, maar mocht je deze niet bij de hand hebben, vanaf Termini rijden er shuttlebussen.

Er zijn verschillende dierenshows waar je naar kan kijken. Als het warm is, vergeet dan je zwemspullen niet. Je kunt een verfrissende duik nemen in één van de twee zwembaden of van een waterglijbaan afgaan.

Cinecitta World

Dit pretpark heeft een filmthema. Als bezoeker heb je het idee dat je rondloop op het terrein van een filmstudio. Behalve verschillende attracties, zoals een achtbaan, wildwaterbaan, auto’s en vliegtuigen, zijn er verschillende shows.

Het park is bereikbaar met de shuttlebus die vanuit Termini vertrekt. Lees verder…

LunEUR

LunEUR is het grootste en oudste pretpark van Rome. Dit park werd gebouwd in 1953 en is vernoemd naar de wijk EUR waarin het pretpark staat. In 2008 moest het park sluiten om in 2016 opnieuw zijn deuren te kunnen openen. Een groot deel van de attracties zijn voor de heropening vernieuwd. Het pretpark kent verschillende attracties, zoals een draaimolen, achtbaan en een reuzenrad. Ook is er een schaatsbaan. Het park is vooral voor jongere kinderen tot 10 jaar leuk.

Bioparco

Dierentuin Bioparco ligt in het park van villa Borghese. Kinderen kunnen genieten van de verschillende dieren, terwijl ouders ook genieten van de botanische tuin. Voor wie moe is, kan het Bioparco ook met het treintje verkennen. Daarna kunnen kinderen nog van harte lust spelen in de speeltuin van de dierentuin. Lees verder…

Oasi Park

Oasi park
Oasi park is een klein pretpark in Rome. Het pretpark kent verschillende leuke attracties, die zeker bij jonge kinderen goed in de smaak zullen vallen. Oasi park heeft veel weg van een permanente kermis. Je betaald niet voor het park, maar per attractie. Het park ligt iets buiten het centrum van Rome en is met het openbaar vervoer goed te bereiken.
Lees verder…

 


Zwembad Rome

Zeker als je Rome in de zomermaanden bezoekt, zal er een activiteit zijn die iedereen graag wil doen. Zwemmen!

Hydromania

Rome kent twee waterparken in zijn omgeving. Hydromonia is van deze twee het dichtstbij en goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Ideaal als je even de stad uit wil voor een frisse duik. lees verder…

Aqaufelix

Aqaufelix is het tweede waterpark. Iets verder gelegen van Rome, maar zeker voor wie met een (huur)auto Rome en omgeving verkent, is het de moeite waar ook dit waterpark een bezoek te brengen. Aqaufelix kent zijn eigen animatieteam en pizzeria. Honger lijden vervelen is dus zeker niet nodig. Lees verder…

Zoomarine

Ook al staat Zoomarine onder pretparken, zij hebben naast dierenshows en attracies, verschillende zwembaden. Dit maakt ook dit park geschikt voor wie op zoek is naar een plek om te zwemmen.

All’Ombra del Colosseo

Complex All’Ombra del Colosseo is te vinden achter het Colosseum in Parco del Celio. In de zomer hebben zij een buitenzwembad. Behalve het zwembad zijn hier verschillende drank en eetstandjes en is er live muziek. Het zwembad is geopend van 26 juni tot 5 september. Je kunt de entree vinden aan de Via di San Gregorio.

Park Villa Ada

Park Vila Ada is een gezellig park voor de hele familie. In de zomer zijn hier regelmatig festivals. En er is een zwembad.

Ostia

Als je op zoek bent naar zon, zee en strand, pak dan de metro en trein naar Osita. Je gaat naar Metrohalte Piramide (lijn B). Het treinstation Porta S Paolo ligt hier tegenaan. Pak de trein richting C Colombo. Er zijn verschillende haltes voor het strand, maar Lido Centro is de populairste. Let er wel op dat veel stranden in Italië betaald zijn. Je kunt ook uitwaaien op het terras en genieten van het uitzicht. 


Meer ideeën


Park Villa Borgese

Het park van Villa Borghese is super voor kinderen. Ze kunnen er rennen en voetballen (als je een bal meeneemt). Je kunt ook een fietskar huren, waarbij de kinderen voor zitten. Of je brengt een bezoekje aan één van de speelkiosken. Lees verder…

Eur park

Dit park is ideaal voor de avontuurlijke kinderen en ouders. Het is een activiteiten park in de wijk Eur waar je een klimparcours kunt tussen de bomen kunt doen. Je kunt er boogschieten, skateboarden en meer. Lees verder…

Het feest van Befana

Ben je 6 januari in Rome? Dan is dit zeker voor kinderen een hele leuke dag. Rome viert dan namelijk Epifania. Dit is een feest waarbij kinderen getrakteerd worden op snoep, chocolade en kleine cadeautjes.

Toy shop little Big town

Eén van de grootste speelgoedwinkels in Rome is Toy shop little Bigtown. De winkel is leuk aangekleed en lust voor het oog. Niet alleen kinderen vinden het heerlijk om hier doorheen te wandelen, maar ook volwassen gaan even een moment terug naar hun eigen kindertijd. De speelgoedwinkel is in de buurt van Piazza Venezia.

 


Hotels

Als je met kinderen naar Rome gaat, wil je natuurlijk wel een vakantieverblijf dat voor het hele gezin geschikt is. Als de kinderen al wat ouder zijn, zullen ze waarschijnlijk op een eigen hotelkamer liggen. Maar dit is niet handig bij jonge kinderen. Een familiekamer is dan veel handiger. Een appartement is ideaal, omdat je een keuken, woonkamer, badkamer en slaapkamers hebt. Het is altijd fijn als je in de buurt van een metro of bus bent. Zo zijn de bezienswaardigheden altijd goed te bereiken.

Er zijn verschillende leuke betaalbare hotels en appartementen in Rome die zeer geschikt zijn voor gezinnen. Bekijk onze volledige top 10 pagina voor al onze favoriete familie vriendelijke hotels in Rome.


Donna Lavinia a Cinecittà

Dit appartementen complex ligt vlakbij het Appia Antica park en pretpark Cinecitta World. Metrohalte Lucia Sestio Lijn A ligt op een steenworp afstand. Het appartement heeft twee slaapkamers waarbij één slaapkamer twee eenpersoonsbedden heeft en de andere slaapkamer een tweepersoonsbed. In de woonkamer is een slaapbank. Er is een compleet ingerichte keuken en badkamer. Het appartement heeft gratis WIFI. In de ochtend wordt er een ontbijtbuffet geserveerd. Meer informatie…

Flavia Apartment

Ook dit appartementen complex ligt in de buurt van het Appia Antica park en pretpark Cinecitta World. Metrohalte Numidio Quadrato van Lijn A ligt op loopafstand. Er zijn verschillende restaurants en winkels in de omgeving. Het appartement heeft twee slaapkamers. Slaapkamer 1 heeft een tweepersoonsbed en slaapkamer 2 heeft twee eenpersoonsbedden. Het appartement heeft een eigen keuken, badkamer en woonkamer. Meer informatie…


All Comfort Astoria Palace

Dit hotel ligt vlakbij Villa Borghese. Metrohalte Policlinico lijn B ligt op loopafstand. Er zijn verschillende familiekamers met een tweepersoonsbed en eenpersoonbedden. De kamers hebben hun eigen badkamer, flatscreen tv, kluisje en WIFI. Het hotel heeft in de ochtend een ontbijtbuffet. Meer informatie…

Sunshine-Rooms

Dit hotel ligt in de buurt van Termini en metrohalte Vittorio Emanuele lijn A. De kamers hebben een eigen badkamer, WIFI en flatscreen tv. Het hotel heeft verschillende familiekamers voor 3-5 personen. Meer informatie…

Meer familie vriendelijke hotels in Rome