Roma Pass, voordelig naar Colosseum Vaticaanse musea en meer

Het besluit staat vast. Deze vakantie ga je naar Rome. Heerlijk genieten van de stad van de eeuwigheid met zijn pizza’s, cappuccino’s, kerken en ruïnes. De sfeer in Rome is uniek. Het is de enige stad die letterlijk kan zeggen dat het een openlucht museum is. Alleen al door er rond te lopen zie je de geschiedenis van deze stad. Natuurlijk wil je zoveel mogelijk uit je bezoek halen. Maar je wil er niet teveel voor betalen. Een kaart waarmee je alles op je eigen tempo kan bezichtigen. Een kaart die je niet meer hoeft op te halen. Je krijgt hem per mail en het enige dat je hoeft te doen is uitprinten. Klinkt dit goed? Dan is de Roma Pass iets voor jou!

Roma Pass

Voordeel met 1 pas

Wat kan ik met deze Roma pass?

Roma Pass
Er zijn verschillende voordeelkaarten voor Rome op de markt. Logisch dat je je afvraagt waarom je nou net deze kaart moet hebben. Een voordeel is dat je niet naar een aparte locatie hoeft om de kaart op te halen. Je krijgt hem per mail toegestuurd en hoeft hem dan alleen maar uit te printen.

Veel kaarten bieden voordeel voor Musea en andere bezienswaardigheden die je waarschijnlijk toch niet wil bezoeken. Bovendien heb je beperkt de tijd en voor sommige bezienswaardigheden zoals de Vaticaanse musea heb je toch echt een dag nodig als je het goed wil zien. Met de Roma pass deel je zelf je tijd in voor wanneer je wat wil zien.

Roma Pass

Vervoer naar Rome

Als je naar Rome gaat, is het vliegtuig een logische keuze om hier te komen. Rome kent twee vliegvelden Fiumicino en Ciampino. Beide liggen op enige afstand van de stad. Als je aankomt zal je als eerste vervoer nodig hebben naar Rome. Met de Roma pass heb je je vervoer al geregeld. Je hoeft voor het vervoer niks extra’s meer te betalen. Aan het einde van je vakantie kun je bij Termini weer met de shuttlebus terug naar het vliegveld. Op de voucher die je krijgt staat alle nodige informatie over de opstapplaats.

Roma Pass shuttlebus

Colosseum

Het Colosseum is de bezienswaardigheid van Rome. Zeker als dit je eerste bezoek aan de stad is, zal het Colosseum hoog op je lijst staan van alle bezienswaardigheden die je wil bezoeken. Waan je in de wereld van de gladiatoren en stel je voor hoe zij ooit tegen elkaar en wilde dieren streden. Duizenden Romeinen zaten op de tribune om naar deze spektakels te kijken. Het was in die tijd het hoofdvermaak van het volk. Zowel rijk als arm kwam naar dit amfitheater.

Met de Roma pass heb je gratis toegang tot het Colosseum. Je hoeft niet meer in de lange rij (die soms wel kan oplopen tot ruim een uur) voor de kassa te staan.

Roma Pass Colosseum

Sint Pietersbasiliek

Laat je betoveren door de magie van deze basiliek. De sint Pietersbasiliek is een kerk vol symbolen. Het maakt niet uit waar je kijkt of je wordt betoverd door één van de prachtige fresco’s, mozaïeken of beelden. Het is een basiliek vol verhalen en het zal je dan ook niet verbazen dat dit de kerk van Vaticaanstad is. Dit is waar de Paus heerst en waar hij zijn zeges geeft. Je verkent de basiliek met een audiogids.

Vaticaanse musea

Eén van de grootste musea ter wereld zijn de Vaticaanse musea. Dit zijn meerdere musea gevestigd in één gebouw. Hier laten de Pauzen hun kunstcollectie door de eeuwen heen zien. Er zijn niet alleen werken van honderden jaren oud, maar ook moderne werken. Niet alleen de kunstwerken zijn bijzonder, maar ook de wenteltrap. Een foto van bovenaf geeft een mooi effect.

Het hoogtepunt in de Vaticaanse Musea is de Sixtijnse kapel. Dit is waar Michelangelo zijn meesterwerk de schepping heeft geschilderd.

De populariteit van deze musea is te merken aan de wachtrij die er dagelijks staat. Deze gaat de hoek om en nog een hoek. Er lijkt geen einde aan te komen. Met de Roma Pass krijg je 20% korting op de entree en kun je lange wachtrij voor de kassa skippen. Bij aankoop kun je selecteren of je de Rome pass met of zonder Vaticaanse musea wil.

Tip: Wil je de sint Pietersbasiliek en de Vaticaanse musea bezoeken, denk dan aan de kledingeisen. Rokken moeten over de knie komen. Schouders mogen niet bloot. Geen hoed of pet.

Roma Pass Vaticaanse Musea

Villa Borghese

Villa Borghese een prachtig park. waar van alles te doen. Roeien op de vijver, rondrijden met een Segway of fietskar. Er zijn verschillende musea in dit park gevestigd. De grootste is galleria Borghese. Deze grote villa was ooit het eigendom van de familie Borghese. Sinds het begin van de 19e eeuw is dit gebouw eigendom van de overheid en een museum. Er zijn verschillende beelden en schilderijen uit de renaissance tijd. Er zijn verschillende werken te vinden van bekende oude meesters, zoals Rafaël, Leonardo da Vinci, Gian Lorenzo Bernini en de Vlaamse Antoon van Dijck

Niet alleen de kunst is geweldig om te zien, maar ook het interieur is indrukwekkend. Kaarten hiervoor moet je van tevoren reserveren. Dit kan ook in de villa zelf. Met de Roma Pass krijg je 20% korting op de entree

Roma Pass Villa Borghese

Roma Pass Villa Borghese

Rondvaarten

Ben je op zoek naar een romantische afsluiter? Denk dan eens aan een romantische cruise met diner over de Tiber. Met de Roma pass krijg je 20% korting. Hou je het liever simpel? Je kunt ook de hop on off boot boeken met eveneens 20% korting.

Hop on Off bus

Je wil Rome verkennen, maar weet nog niet wat je als eerste gaat doen? Of je wil makkelijk van de ene naar de andere wijk in de stad. De Hop on off bus is een goede keuze. Je kunt rondkijken, terwijl je rustig in de bus zit. Met de Roma pass mag je gratis 24 uur gebruik maken van deze bus. Zeker handig als je voor het eerst Rome bezoekt en een eerste indruk wil op doen, voordat je besluit welke bezienswaardigheden je precies wil bezoeken. Bovendien geeft een rit in de Hop on Off bus je een goed beeld van waar alles precies is en wat de afstanden van het één naar het ander is.

Roma pass Hop on Off bus

Fietstochten

Er is geen leukere manier om Rome te verkennen dan met de fiets. Bij deze fietstochten wordt er gekozen voor veilige routes. Laat je rondleiden door een ervaren gids en kom zo op plaatsen die je nooit eerder hebt gezien. Met de Roma pass krijg je 20%korting op de fietstocht.

Excursies

Niet alleen Rome, maar ook zijn omliggende steden zijn geweldig. En een aantal steden zijn goed te bereiken vanuit Rome. Combineer je vakantie Rome met een dagje Venetië, Florence of ontdek de verloren stad Pompeii. Met de Roma pass krijg je 20% korting op de excursies.


 
 
 
Excursie overzicht