Roma Pass, gratis naar Colosseum, Vaticaanse musea en meer

Gratis en korting voor veel musea en bezienswaardigheden

Als je naar Rome gaat, wil je natuurlijk zoveel mogelijk zien en doen. Maar dat kan wel flink in de kosten oplopen. Zeker als je overal een los kaartje koopt en de volle pond betaald. In plaats daarvan kun je natuurlijk ook een Rome voordeelpas aanschaffen. Met zo’n pas kun je een deel van wat je wil zien gratis bezoeken en krijg je op de rest korting. Bovendien is bij een aantal passen het openbaar vervoer inbegrepen. Met een andere pas kun je weer gebruik maken van de hop on off bus. Een ander voordeel is dat je niet meer in de lange rij, die soms wel meer dan twee uur is, voor de kassa hoeft te staan.

Kortom met zo’n pas ben je veel voordeliger dan met al die losse kaartjes. Zeker voor wie van plan is veel musea en bezienswaardigheden te bezoeken tijdens zijn reis in Rome, is dit een aanrader.

Er zijn verschillende soorten voordeelkaarten in de omloop en dat maakt het lastig om een goede keuze te maken. Welke pas zorgt nou voor de meeste voordeel? Wij vergelijken de twee populairste passen de Rome city pass en de Roma Pass.

Rome city pass


De Rome City pass is een handige pas op je mobiel. Hij biedt al het voordeel voor de populairste bezienswaardigheden en musea. Ga gratis naar het Colosseum en skip gratis de wachtrij bij het sint Pietersbasiliek. Met de Rome city pass krijg je 20% korting op het Vaticaanse musea en galleria Villa Borghese.

Je hoeft deze kaart nergens meer op te halen. Het enige dat je nodig hebt is je mobiel. Zoek even je kaart op in je telefoon, scannen en je kunt naar binnen!

Veel kaarten bieden voordeel voor Musea en andere bezienswaardigheden die je waarschijnlijk toch niet wil bezoeken. Bovendien heb je beperkt de tijd en voor sommige bezienswaardigheden, zoals de Vaticaanse musea heb je toch echt een dag nodig als je het goed wil zien. Met de Rome city pass deel je zelf je tijd in voor wanneer je wat wil zien.

Vervoer naar Rome
Als je naar Rome gaat, is het vliegtuig een logische keuze om hier te komen. Rome kent twee vliegvelden Fiumicino en Ciampino. Beide liggen op enige afstand van de stad. Als je aankomt zal je als eerste vervoer nodig hebben naar Rome. Met de Roma pass heb je je vervoer al geregeld. Je hoeft voor het vervoer niks extra’s meer te betalen. Aan het einde van je vakantie kun je bij Termini weer met de shuttlebus terug naar het vliegveld.

Hop on Off bus
Met de Rome city Pass kun je 24 uur lang gratis gebruik maken van de Hop on off bus. Handig om van de ene naar andere locatie te gaan in Rome. In de tussentijd kun je van het uitzicht om je heen genieten.

Korting
Met de Rome city Pass heb je korting op rondvaarten, fietstochten en excursies naar bijvoorbeeld Florence en Venetië

Kortom, de Rome City Pass is een kaart die gratis toegang of korting geeft op de populairste bezienswaardigheden en musea in Rome. Je vervoer van het vliegveld naar Rome en terug is geregeld, je kunt 24 uur lang gebruik maken van de Hop on Off bus en je hebt korting op fietstochten, rondvaarten en excursies.

Roma Pass

De Roma Pass is goedkoper dan de Rome city pass, maar beperkter met zijn geldigheid. Het termijn gaat in vanaf het eerste moment dat je de pas gebruikt.

Als je de Roma Pass koopt, krijg je per mail een voucher. Met deze voucher kun je de Roma pass op één van de ophaalpunten in Rome ophalen.

Eerste twee gratis
De eerste twee musea of bezienswaardigheden die je bezoekt zijn gratis, de rest kan bezocht worden met korting. Naast de gratis toegang en korting op musea en bezienswaardigheden, kun je met de Roma Pass gratis gebruik maken van het openbaar vervoer.

De Roma pas is onder andere geldig bij het Colosseum, Forum Romanum en Vila Borghese. De Roma Pass is niet geldig voor het Vaticaanse Musea, sint Pietersbasiliek en andere bezienswaardigheden die bij het Vaticaan.

Klik hier voor de volledige lijst van alle musea en bezienswaardigheden waar je de pas kunt gebruiken.

Samengevat heb je gratis toegang of korting voor verschillende musea en bezienswaardigheden. Je kunt gratis gebruik maken van het openbaar vervoer. De pas is drie aaneengesloten dagen geldig.

Colosseum

Het Colosseum is de bezienswaardigheid van Rome. Zeker als dit je eerste bezoek aan de stad is, zal het Colosseum hoog op je lijst staan van alle bezienswaardigheden die je wil bezoeken. Waan je in de wereld van de gladiatoren en stel je voor hoe zij ooit tegen elkaar en wilde dieren streden. Duizenden Romeinen zaten op de tribune om naar deze spektakels te kijken. Het was in die tijd het hoofdvermaak van het volk. Zowel rijk als arm kwam naar dit amfitheater.

Met zowel de Rome city pass al de Roma pass heb je gratis toegang tot het Colosseum. Je hoeft niet meer in de lange rij (die soms wel kan oplopen tot ruim een uur) voor de kassa te staan.

Vaticaanse musea

Eén van de grootste musea ter wereld zijn de Vaticaanse musea. Dit zijn meerdere musea gevestigd in één gebouw. Hier laten de Pauzen hun kunstcollectie door de eeuwen heen zien. Er zijn niet alleen werken van honderden jaren oud, maar ook moderne werken. Niet alleen de kunstwerken zijn bijzonder, maar ook de wenteltrap. Een foto van bovenaf geeft een mooi effect.

Het hoogtepunt in de Vaticaanse Musea is de Sixtijnse kapel. Dit is waar Michelangelo zijn meesterwerk de schepping heeft geschilderd.

De populariteit van deze musea is te merken aan de wachtrij die er dagelijks staat. Deze gaat de hoek om en nog een hoek. Er lijkt geen einde aan te komen. Met de Rome city pass krijg je 20% korting op de entree en kun je lange wachtrij voor de kassa skippen. Bij aankoop kun je selecteren of je de Rome pass met of zonder Vaticaanse musea wil.

Tip: Wil je de Vaticaanse musea bezoeken, denk dan aan de kledingeisen. Rokken moeten over de knie komen. Schouders mogen niet bloot. Geen hoed of pet.
Roma Pass

Villa Borghese

Villa Borghese een prachtig park. waar van alles te doen. Roeien op de vijver, rondrijden met een Segway of fietskar. Er zijn verschillende musea in dit park gevestigd. De grootste is galleria Borghese. Deze grote villa was ooit het eigendom van de familie Borghese. Sinds het begin van de 19e eeuw is dit gebouw eigendom van de overheid en een museum. Er zijn verschillende beelden en schilderijen uit de renaissance tijd. Er zijn verschillende werken te vinden van bekende oude meesters, zoals Rafaël, Leonardo da Vinci, Gian Lorenzo Bernini en de Vlaamse Antoon van Dijck

Niet alleen de kunst is geweldig om te zien, maar ook het interieur is indrukwekkend. Let op, ook al heb je een voordeelpas, je moet nog steeds een datum en tijd bij het museum reserveren. Zowel de Rome city pass als de Roma pass is hier geldig.

Let op: Maandag zijn veel musea gesloten.

Relevante artikelen

Het Colosseum
Het Colosseum is een Amfitheater en werd van oorsprong gebruikt voor spelen. Hierbij werden dier tegen dier, mens tegen dier en mens tegen mens ingezet. Naast deze bloederige voorstellingen waren er ook voorstellingen van acrobaten, fluitspelers en anderen. lees verder…
Boog van Constantijn
De boog van Constantijn of zoals de Romeinen hem noemen Arcus Constantini, is gemaakt na aanleiding van Contantijns overwinning. Hij versloeg zijn aartsrivaal Maxentius in 312 na Christus tijden de slag bij de Milvische brug. De boog werd gebouwd van 313 tot 315 lees verder…
De Engelenburcht
De Engelenburcht wordt ook wel Castel Sant’angelo genoemd. Voordat het gebouw de burcht was zoals we hem nu kennen, heeft hij door de jaren heen verschillende verbouwingen ondergaan. Deze verbouwingen hadden voornamelijk als doel de burcht te verstevigen. lees verder…