Technotown

Technotown is geen museum, maar een locatie waar kinderen verschillende workshops kunnen volgen. Met name op het gebied van technologie en wetenschap, waaronder Lego robotica en light painting. De workshops zijn niet allen leerzaam, maar ook leuk en creatief. Aan de balie kunnen ze aangeven welke workshops er op dat moment gegeven wordt. Het personeel spreekt Engels. Je kunt de workshops samen met je kinderen volgen. Ze worden in groepsverband gegeven. Workshops zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Het is mogelijk om meerdere activiteiten op een dag te volgen. Leuke afwisseling met de culturele activiteiten en voor als het regent of heel heet is.

Het gebouw ligt in het park van Villa Torlonia. Naast Technotown is een restaurant.

Lego robotica

Leer programmeren met Lego WEDO. Na uitleg over hoe het programmeren werkt, ga je met je team aan de slag om de robot langs obstakels te laten rijden.

Light Painting

Met deze activiteit teken je met licht. Het penseel dat je gebruikt kan van alles zijn, als het maar licht geeft. Lasers, Leds en zelfs je mobiele telefoon is bruikbaar. Je maakt in groepsverband een aantal afbeeldingen. Deze afbeeldingen moeten samen een verhaal vertellen.

Wordt een superheld

In een virtuele wereld is alles mogelijk. Vliegen op draken, klimmen op wolkenkrabbers. Wordt een echte superheld.

Robot storytelling

Ga aan de slag met je team met Lego Mindstorms. Verzin een verhaal en programmeer de robot om je verhaal uit te beelden.

Adres
Via Lazzaro Spallanzani 1 / A 00161 Rome
Technotown ligt in het park van Villa Torlonia

Hoe kom je er?
metrolijn B, halte Policlinico