Fietsen in Rome

Er zijn genoeg opties om Rome te verkennen. Met de metro ben je overal lekker snel, maar kun je weinig van de mooie omgeving zien. Lopend zie je heel veel, maar soms zijn de afstanden lang. Sommige bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar, maar als je bijvoorbeeld Villa Borghese wilt bekijken en daarna de thermen van Caracalla, is dit een flinke wandeling. Met de bus ben je weer afhankelijk van waar de bus stopt. Zonde als je iets onderweg ziet, maar je kunt er niet uit om het beter te bekijken. Met de fiets ga je sneller van A naar B, je kunt de omgeving goed zien en je kunt een tussenstop maken waar je maar wilt.

Als je naar Rome gaat, zal je meestal geen fiets meenemen. De meeste Nederlanders gaan met het vliegtuig. Als je in deze wereldstad bent, kun je waarschijnlijk niet wachten om alles te gaan verkennen. Maar hoe moet het nou met die fiets? Toch meenemen en dat extra gesjouw op het vliegveld voor lief nemen? Wat dacht je van huren! Rome kent verschillende fietsverhuur plekken.

Kun je in Rome wel fietsen

Rome kent weinig fietspaden en borden waar een fietsroute op aangegeven staat. Maakt dit het onmogelijk om Rome me de fiets te verkennen? Het antwoord is een duidelijke nee! Wel is het verstandig om van tevoren uit te zoeken waar je precies heen wil en waar je het beste kan fietsen. Zowel in het centrum als daarbuiten zijn er mooie routes waar je goed kunt fietsen. Gelukkig is hier de afgelopen jaar wel steeds meer verbetering in gekomen door o.a. nieuwe fietspaden.

Appia Antica park

En dan komt de volgende vraag. Waar ga je fietsen? In het centrum wil je natuurlijk alle bezienswaardigheden goed zien. Daarnaast zijn er nog andere opties voor een mooie fiets route. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Appia Antica park. Een aanrader voor wie van natuur houdt en wil ontsnappen aan de stadsdrukte.

Het Appia Antica park is een park dat tegen Rome aan ligt. Je kunt hier genieten van de natuur. Heerlijk wandelen en natuurlijk ook fietsen. In dit park kom je verschillende boerderijen en ruïnes tegen. Daarnaast leven er zo’n 78 verschillende diersoorten.

De Via Appia is de eerste weg van en naar Rome. Dit maakt deze weg uniek en anders dan alle andere wegen die naar en door Rome leiden. Het park ligt langs deze weg.

Geen zin om vanuit het centrum van Rome hierheen te gaan? Je kunt met de metrolijn A die kant op. Het park kent twee haltes halte Coli Albani en halte Subaugusta. Het Appia Antica park heeft zijn eigen fietsverhuur .

Villa Doria Pamphili

Rome kent verschillende prachtige parken en oude villa’s die ooit toebehoorden aan de rijkste families van de stad. Villa Doria Pamphili is geen uitzondering. Deze sfeervolle villa was ooit het huis van de familie, je raadt het waarschijnlijk al, Pamphili. Toen in de 18e eeuw de familielijn stopte, werd Prince Giovanni Andrea IV Doria de nieuwe eigenaar van deze villa en vanaf dat moment werd Doria aan de naam van de villa toegevoegd.

Maar wat heeft deze villa nou met fietsen te maken. Tenslotte kan er niet in het gebouw zelf gefietst worden. Het is niet de villa zelf waarom ik deze plek in dit artikel over fietsen in Rome beschrijf, het gaat om het grote park rondom de villa. Een stukje rust in een toch al zo drukke stad. Een plek waar je heerlijk kunt fietsen, terwijl je geniet van al het moois om je heen. Dit is het grootste park van Rome. Vlakbij het park is een fietsverhuur.

Fiets huren

Oké, je bent er uit. Rome met de fiets is wel iets voor jou, maar dan? Je kunt ter plekke op zoek naar een fietsverhuurder, maar het nadeel hiervan is dat je er vaak naast vist. Een fietsverhuurder heeft namelijk een beperkte voorraad die hij kan verhuren. Is zijn voorraad op als jij komt voor een fiets, dan heb je helaas pech. Of toch niet? Je kunt ook van tevoren online je fiets huren. Je kijkt welke fiets verhuurders er in Rome zijn, kiest er eentje uit en jouw fiets in gereserveerd. Zo weet je zeker dat je in ieder geval niet van een koude kermis thuis komt als je bij de fietsverhuurder komt. Meer informatie…

fiets huren Rome

Fietsexcursie

Heb je zin om een keer door Rome te fietsen, maar durf je het niet goed aan om dit zelf te doen? Geen probleem, wat dacht je van een fietsexcursie? Je verkent Rome met een groep en een ervaren gids. Meer informatie…
 
 

Relevante artikelen

Hop on off bus
Wil je Rome verkennen, maar geen zin om te wandelen of te fietsen? Laat je dan rondrijden met de hop on off bus. Ideaal als je voor de eerste keer in Rome bent en je eerst wil oriënteren. lees verder…
Overzicht excursies
Bekijk onze excursies in het overzicht. Interessante rondleidingen met een ervaren gids. Of koop alvast je kaartjes voor een van de populaire attracties en sla de wachtrij over.lees verder…
Dagtrip Pompeii
Ontdek de vergeten stad Pompeii. Ooit werd deze stad bedolven onder de as van de vulkaan Vesuvius. Het is net of je terug in de tijd gaat als je hier komt. De gebouwen zijn goed bewaard gebleven. Je krijgt een goede indruk over hoe de mensen hier ooit leefden. lees verder…