Fiumicino

Rome kent twee vliegvelden. Van deze twee is Fiumicino het hoofdvliegveld en de grootste. Je komt hier aan als je via Amsterdam, Rotterdam of Brussel (KLM of de Italiaanse vliegmaatschappij Alitalia) vliegt. Het vliegveld kent vier Terminals.

De officiële benaming van dit vliegveld is Aeroporto Internazionale Leonardo da Vinci, maar in de volksmond wordt het vliegveld Fiumicino genoemd, naar de plaats waar het vliegveld bij ligt. Fiumicino ligt ongeveer 30 kilometer ten zuid westen van Rome.

Van Fiumicino naar Rome

Als je op Fiumicino aankomt, heb je meerdere opties om in het centrum van Rome te komen. Je kunt met de Leonardo Express. Deze snelle en comfortabele trein brengt je naar Termini. Er vertrekt elk half uur een trein.

Een andere, goedkopere, optie is de Terravission bus.

Daarnaast kun je natuurlijk ook een taxi pakken of een auto huren. In de centrale hal van Fiumicino zijn bordjes die je naar de loketten voor de auto verhuur leiden.

Overnachten bij Fiumicino

Kom je laat aan en wil je bij het vliegveld overnachten? dat kan bij het Hitlon hotel. Deze ligt op vijf minuten loopafstand vanaf het treinstation van Fiumicino.

Winkelen, eten en drinken

Voor wie nog even moet wachten, voordat het vliegtuig vertrekt. Of als je nog even snel een souvenir wil, kan terecht in één van de vele winkels van het vliegveld. Winkels variëren van mode, boekenwinkels tot juweliers. Ook bekendere merken als Armani en Gucci zijn in het winkelcentrum van Fiumicino vertegenwoordigd. Voor wie een kleinere portemonnee heeft , er zijn genoeg winkels voor een kleinere budget.

Als je uitgewinkeld bent, kun je nog drinken of eten bij één van de vele cafés, restaurants en de Mc Donalds.

Relevante artikelen

Metro
Rome kent twee hoofdlijnen Lijn A heeft een aftakking naar vliegveld Fiumicino. Wie op vliegveld Ciampino aankomt kan met de stadsbus naar Anagnina en daar de metro pakken. Beide metrolijnen gaan naar Termini.lees verder…
Ciampino
Ciampino is van de twee vliegvelden in Rome de kleinste. Het is vliegveld waar de budgetvluchten, zoals Ryanair vanuit Eindhoven, aankomen. Dit vliegveld is de oudste van de twee en tot de komst van vliegveld Fiumicino de grootste.lees verder…
Reisgidsen Rome
Ontdek Rome met een reisgids. Deze reisgidsen beiden een goede voorbereiding voor je reis naar Rome. Ze geven tips en er staan handige stadsplattgronden in.lees verder…