Crypten en Catcomben excursie Rome

Het zal niet het eerste zijn waar je aan denkt als je een bezoek aan Rome brengt. De ondergrondse tunnels waar de katholieken hun doden ten ruste hebben gelegd. Wie bezoek brengt aan de Catacomben staat een ervaring te wachten die je nooit meer zal vergeten.

En wat dacht je van de Kapucijner Crypte waar versiering uit menselijke botten en resten bestaan en de basiliek van San Clemente waarin je letterlijk terug gaat in de geschiedenis.

Catacomben van Domitilla

Catacomben zijn een ondergrondse begraafplaats. Hier begroeven de Christenen hun overledenen in de tijd dat het Christendom nog niet geaccepteerd werd als godsdienst. Later werd het Katholieke geloof het hoofdgeloof van Rome en werden de Catacomben niet meer gebruikt.

Rome kent verschillende Catacomben, maar de Catacomben van Domitilla zijn de grootste, oudste en één van de indrukwekkendste catacomben Rome, 15 kilometer ondergrondse tunnels. Een groot deel van de Catacomben is gesloten voor publiek. Ondanks dat niet alles bezocht kan worden, is het deel dat wel voor publiek open is indrukwekkend. Bij elkaar liggen er ongeveer 150.000 mensen begraven in de Catacomben van Domitilla

Naast de gangen en de graven is er ook een actieve ondergrondse kerk

Kapucijner Crypte

Eén van de meest griezeligste plekken van Rome is de Kapucijner Crypte, al is het alleen al vanwege de versiering die uit menselijke schedels en botten bestaat. De crypte is te vinden in de ondergrondse kapel van de kerk Santa Maria della Concezione dei Cappuccini.

De schedels en botten zijn afkomstig van overleden broeders van de Kapucijner monikken. Ze hebben de kunstwerken gemaakt als eerbetoon.

Basiliek van San Clemente

Wie deze kerk bezoekt maakt een reis terug in de tijd. Waar nu de San Clemente basiliek staat, stond vroeger een woonhuis dat als schuilkerk gebruikt werd in de tijd dat het Christendom verboden was. Resten van dit huis bestaan nog steeds. In plaats van het gebouw af te breken toen er iets nieuws gebouwd werd, is er bovenop gebouwd. Dit is niet één keer gebeurd, maar meerdere keren. Het eindresultaat is te zien in de San Clemente basiliek

Praktische info

De excursie is onder begeleiding van een ervaren gids die je alle ins en outs over Rome en zijn Catacomben kan vertellen. Er wordt gebruik gemaakt van een bus om van de ene naar de andere locatie te komen. Het verzamelpunt is Piazza Barberini. In totaal duurt de excursie 3,5 uur. De excursie eindigt bij de basiliek van San Clemente. Na afloop kun je hier zelf vrij rondlopen.

Let op: Sommige plaatsen die bezocht worden hebben een kledingvoorschrift. Let er op dat je schouders en knieën bedekt zijn

Let op: Na boeking krijg je per mail een online Voucher. Neem deze mee naar de excursie als bewijs van betaling.

Overzicht excursie Rome