excursie Vaticaanstad en Vaticaanse tombes

Ontdek het ondergrondse van Vaticaanstad

Er zijn verschillende excursies door Vaticaanstad en zijn bezienswaardigheden, zoals de Sint Pietersbasiliek, de Engelenburcht en de Vaticaanse Musea, maar als er één excursie is die voor een unieke ervaring zorgt, dan is het deze excursie. De rondleiding gaat niet alleen door de Vaticaanse musea en de Sint Pietersbasiliek, maar ook door de Vaticaanse tombes.

Wie wel eens in Rome is geweest, zal weten dat er bij de Vaticaanse musea een flinke wachtrij staat. Deze rij gaat een paar hoeken om en lijkt eindeloos. De wachtrijen die je kent van de populaire Efteling attracties zijn hier niks bij. En daar sta je dan. Een uur, twee uur, misschien wel langer kijk je tegen het achterhoofd van degene voor je. Met een beetje pech regent het of sta je recht in de zon. En dat is het voordeel van het online boeken van kaartjes. Deze wachtrij is voor de kassa om kaartjes te kopen. En als je die al hebt, hoef je niet meer in die rij te staan. Je wacht op de afgesproken plek (deze staat op je online voucher) waar je door je gids wordt opgehaald. Met de groep loop je de rij voorbij. De gids overhandigt de kaartjes aan de bewakers, misschien dat je hier wel even zult moeten wachten, maar deze wachttijd is lange na niet te vergelijken met de mensen die buiten in de rij voor de kassa staan.

Je bespaart niet alleen tijd door de wachtrij bij de Vaticaanse Musea over te slaan, ook de Sint Pietersbasiliek kent zo’n legendarische rij. Deze is voor de beveiligingspoortjes. Met deze excursie hoef je ook niet in deze rij te staan. Je gaat via de Catacombs naar de sint Pietersbasiliek.


 
 

De Vaticaanse musea

De Vaticaanse musea zijn verschillende musea bij elkaar die de kunstschatten tentoonstellen die de Pauzen door de eeuwen heen verzamelt hebben. Behalve middeleeuwse en Renaissance werken, zijn er ook moderne werken van nog geen honderd jaar oud.

De gids zal je rondleiden en alles vertellen over wat je ziet. Je hoeft niet bang te zijn dat je hem niet kunt verstaan. Iedereen krijgt van tevoren een kastje met koptelefoon, zodat je ook als je de achterste van de groep bent, de gids perfect kan verstaan. De gids zal tijdens de excursie Engels spreken.

Sixtijnse kapel

De bekendste kapel van Vaticaanstad, is de Sixtijnse kapel. Bekend vanwege zijn plafondschildering de schepping, gemaakt door Michelangelo. Daarnaast is dit de ruimte waar de kardinalen bij elkaar komen voor hun conclaaf. Dit gebeurt als er een nieuwe Paus gekozen wordt.

Vaticaanse tombes?

Wat zijn de Vaticaanse tombes? Dit is een goede vraag. De Vaticaanse tombes zijn de ondergrondse van Vaticaanstad. Het is de grafkelder waar alle vorige Pauzen begraven zijn. De gids zal je via de Vaticaanse Musea door de Vaticaanse tombes rondleiden. Via deze ondergrondse gangen gaat de rondleiding naar de Sint Pietersbasiliek.

Sint Pietersbasiliek

De sint Pietersbasiliek wordt ook wel het huis van de Paus genoemd. Dit is de plek waar hij zijn kerstgroet en zijn Paaszegen geeft. Deze basiliek is de grootste van de wereld en zeker één van de mooiste. Je raakt niet uitgekeken. Overal waar je kijkt is wel iets te zien. Mozaïeken, beelden, stucwerk noem maar op. Het één nog mooier dan het ander. En alles heeft een betekenis. De sint Pietersbasiliek zit vol met symbolen. De gids kan je perfect vertellen wat al deze versieringen betekenen. Mocht je denken dat de beeltenissen aan de muur schilderijen zijn, bekijk ze dan eens van dichtbij. Je zult verrast zijn van al die perfect geplaatste steentjes die samen voor een mooie illusie zorgen.

Tot slot

De drie uur durende rondleiding wordt gegeven door een Engelstalige gids. Je krijgt een koptelefoon waarmee je de gids kunt verstaan. Tickets voor Vaticaanse musea, Sint Pietersbasiliek, Sixtijnse kapel en de Vaticaanse tombes zijn in de prijs in begrepen. Na betaling ontvang je per mail een online voucher. Neem deze mee naar de excursie. Deze excursie is een ideale kennismaking met Vaticaanstad.


 
 

Relevante artikelen

Overzicht excursies
Het Colosseum is een Amfitheater en werd van oorsprong gebruikt voor spelen. Hierbij werden dier tegen dier, mens tegen dier en mens tegen mens ingezet. Naast deze bloederige voorstellingen waren er ook voorstellingen van acrobaten, fluitspelers en anderen. lees verder…
Engelenburcht
De Engelenburcht is tegenwoordig een museum. De Engelenburcht werd gebouwd als Mausoleum voor keizer Hadrianus. Daarna is het Vaticaan dit gebouw als verdedigingsburcht gaan gebruiken. lees verder…
Aquaducten park
Het Aquaductenpark is een park wat door veel toeristen nog niet ontdekt is. Je kunt het vinden in het Zuid-oost deel van Rome. Er zijn overblijfselen van elf verschillende aquaducten te vinden in dit park. lees verder…